Yksinkertaista, toimivaa ja jopa tarttuvaa väkivaltaista ryöpytystä – arviossa Phantom Corporation

Julkaistu Infernossa 7/2023.

11.10.2023
PHANTOM CORPORATION
Fallout
SUPREME CHAOS

Tämän linjan toiminnassa on helppo humpsahtaa pelkkään Dischargen palvontaan, mutta Phantom Corporation saa tuotua mukaan omaakin näkemystä.

Musiikillinen pohja on raakaa d-beatiä ja crustia, joiden päälle on lisätty sopivassa suhteessa death metalia ja thrashiä. Riffeissä ja yleistunnelmassa on jotain samaa vanhan Lock Upin ja Terrorizerin kanssa, vaikka tempot eivät moiseen myllytykseen asti nousekaan. Tikkaus on asiaankuuluvan tiukkaa ja kuitenkin sopivan rosoista.

Osa materiaalista on varsin yksinkertaista vääntöä, mutta siitäkin huolimatta, tai juuri sen vuoksi, toimivaa ja jopa tarttuvaa. Miehistössä on pitkän linjan puurtajia, eli vuodet ovat kartuttaneet näkemystä ja biisintekotaitoa. Porukasta löytyy muun muassa Dew-Scentedin vanhoja jääriä, ja Leif Jensenin kähinän tunnistanee jokainen heidän levyjään kuullut.

Vaikka bändi voisi potkia hammaskaluston sisään, meno ei ole pelkkää väkivaltaista ryöpytystä. Kappaleissa on havaittavia sävyeroja ja yllättäviäkin temponvaihteluja, mikä ei ole tällaisessa tuuppimisessa aivan ilmiselvää.

Kuutisen vuotta kasassa ollut saksalaisviisikko ei ole lähtenyt hätäilemään debyyttialbuminsa julkaisun kanssa, mikä on ollut oikein viisas ratkaisu, kun lopputulos on näin mainio.

Lisää luettavaa