Torture-vuoka

Tarpeet:

 • 400 g broilerin fi leesuikaleita
 • 150 g pekonia
 • 150 g juustoraastetta
 • 300 g salsakastiketta
 • 1 pkt (8 kpl) tortillapohjia
 • 1/2 tlk pilkottuja jalapenoja
 • 2 dl kermaviiliä
 • 1 dl smetanaa
 • 1 sipuli
 • 1 paprika
 • grillimaustetta

Hyvä ruoka on useimmiten raskasta ja lamauttavaa, ja sen nauttimisen jälkeen tekee mieli asettua rauhaisaan lepoon. Sama pätee myös funeral doom metaliin, tämän tietää raskaankiduttavia komppeja ja eväitä paukuttavan Colosseumin rumpali Sameli Köykkä.

 1. Ruskista kanansuikaleita pannulla n. 5 minuutin ajan. Lisää pilkottu pekoni ja sipuli. Sekoita ja paista vielä toiset viisi minuuttia. Mausta pienellä määrällä grillimaustetta.
 2. Sekoita erillisessä astiassa smetana ja kermaviili. Voitele n. 2 litran vuoka kevyesti seoksella. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa uuni lämpiämään 200 asteeseen.
 3. Ota ensimmäinen tortillalettu lautaselle ja voitele sekin kevyesti seoksella. Levitä reilu ruokalusikallinen salsakastiketta tortillalle sekä 1/8 pekoni-sipuli-kanatäytteestä.
 4. Lisää vielä muutama jalapenosiivu ja lusikallinen pilkottua paprikaa. Kääri tortilla perinteiseen tapaan rullalle ja laita vuokaan. Toista sama kolme kertaa, kunnes ensimmäinen kerros on täynnä.
 5. Levitä pari lusikallista smetana-kermaviiliseosta ensimmäisen tortillakerroksen päälle. Kietaise loput tortillat rullalle ja asettele ne vuokaan edellisten päälle.
 6. Ripottele juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi koko komeuden pinnalle. Laita vuoka uunin keskitasolle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut ruskettuneen värin.
 7. Koristele lopuksi villirucolalla, persiljalla tai jollain muulla värikkäällä mistä puput ja tytöt tykkää. Anna sapuskan vetäytyä hetki ja tarjoile chileläisen punaviinin tai kylmän nelosoluen kera. Lisää torturea saat tuplaamalla jalapenojen määrän.

Samelin luonnehdinta:
”Tulinen ja täyteläinen annos niin arkeen kuin juhlaan. Maku on raskas ja monipuolinen.Vaihtelua saat korvaamalla kanan ja pekonin esimerkiksi perinteisellä sika-nautajauhelihalla tai muulla haluamallasi täytteellä, kuten kasviksilla. Satsi on sen verran reilu, että ruokavieraita on parempi kutsua vaikka koko bändin verran, sillä muuten tulee helposti syötyä itsensä tainnoksiin. Hyvä ruoka, paha mieli. Niinhän sitä on tapana sanoa.”

Megan tuomio:
”Pekonin naittaminen kanan kanssa osoittautuu erittäin maukkaaksi ratkaisuksi ja Torturevuuasta löytyy muutenkin runsaasti erilaisia toisiaan täydentäviä makuja hyvässä tasapainossa keskenään. Kermaviili-smetana-seos ei vain tee kokonaisuudesta miellyttävän mehukasta, vaan se myös pyöristää mukavasti tulisuuden pahinta terää. Siksi jalapenojen käytössä ei kannatakaan säästellä eikä voimakkaamman salsan valinnassa ujostella. Täytekakkumainen rakenne on yksinkertainen mutta yllätyksen lailla toimiva oivallus, aivan kuten synttärikakun valmistaminen kuorruttamalla einesmaksalaatikko kermavaahdolla.mega_low Annoksen hyviä puolia on myös sen muokattavuus, sillä täytteiksi voi normaalien tortillojen tapaan valita lähes mitä tahansa. Juustokuorrutuksen valintaankin kannattaa uhrata tovi aikaa, sillä se toimii kirjaimellisesti koko komeuden kruununa. W.A.S.P:ia siteeratakseni: The torture never stops…

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!