Soturin lokkisoppa

28.08.2010

Tarpeet:

300–400 g broilerinsuikaleita (pehmeän pippurinen todettu hyväksi – maun mukaan sovellettavissa esim. grillattuun kanaan, jota ei tarvitse alkuun paistaa ollenkaan, vaan lisäilee sitten rehujen kuullotuksen jälkeen)
7–10 kpl perunoita, koosta riippuen
2 sipulia
2 porkkanaa
1–2 paprikaa (sekoittamalla värejä saa hassumman keiton)
1–2 l vettä
valkopippuria, suolaa

Lisäksi maun mukaan chiliä (meillä on loistavaksi todettu Italian-tuliainen Peperoncino Contuso eli hyvin tulinen chililastu) ja curryä fiilispohjalta.

Mastermind Evemasterin takana, Tomi ”Aattomestari” Mykkänen, on myös soppamestari. Hän saa kanankin maukkaaseen lentoon lautaselta suuhun.

Tee näin:

  1. Siivoa paprikat, sipulit, porkkanat ja perunat sopivaksi pilkkeeksi.
  2. Kuumenna kattila. Laita öljyä tms. pohjalle ja lisää kanasuikaleet paistumaan.
  3. Kun kanat ovat valmiit, heitä rehut sekaan ja sekoita hyvin. Kannattanee kuullotella hetko.
  4. Lisää päälle sopivasti vettä, astiasta riippuen. Niin, että lientäkin riittää.
  5. Mausta oman maun mukaan.
  6. Keitä sen aikaa, että perunat kypsyvät, eli noin 15 minsaa.
  7. Nauti hienostellen joko valkoviinin tai, kuten minä, ruisleivän ja piimän tai veden kanssa. Kyllä toimii!

   Tomin oma luonnehdinta:
   ”Ei ollu sotilas väärässä, kun Pommerin sodasta palatessaan päätyi kuljettamaan maapäärynän mukuloita rajan yli takas kotipitäjille. Ei tosin tainnu tietää, että kahen ja puolen sadan vuoden päästä toisenlainen elämänsoturi väsää noista mukuloista ja lokista keiton. Tästä keitosta on helppo tehdä ties mitä muunnelmia, ja perusmatskuista saa maukkaan ja riittävän setin isommallekin poppoolle. Suht nopee väsää ja helppo. Jotenkin alkanu keitot kiinnostamaan näin vanhemmalla iällä, ja tästähän ei keitto helpolla parane. Prkl!”

   Megan tuomio:

   ”Kanahan tarvitsee tunnetusti kunnon potkun persauksiinsa, jos sen täysin neutraalista mausta haluaa jotain irti. Tähän soppaan saa potkua esimerkiksi punaisella chilillä tai habanerolla, etenkin jos broileri on jo valmiiksi mallia pippurinen. Estetiikasta kokkauksessa tykkäävät ilahtuvat varmasti myös värikkäästä ulkonäöstä, eikä terveysfasisteillakaan pitäisi löytyä suurempaa valituksen aihetta, onhan höyhenten peittämä ystävämme tunnetusti trendikkään kevyt kalorien suhteen. Sopassa on niitä juureksia ja kasviksiakin vaikka kuinka moneen Heikki Kinnusen mainokseen.
   mega_low
   Jos urosmaisempaa evästä haluaa, osan vedestä voi kokeilla korvata thai-henkisesti joko kookosmaidolla tai peräti kermalla, ja sakeampaa haluavat voivat lisätä oman valintansa mukaista, vaikkapa pippurista tuorejuustoa. Heitä sekaan vielä 1–2 kanaliemikuutiota, eikä suolan oikean annostelun suhteen tarvitse alkaa arpoa.”

   Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
   sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
   vaatii raskaat ruoat!

   Lisää luettavaa