Corpsen pekoni-kaali-muussi

30.09.2011

Tarpeet:

8 medium size -pottua (jauhoista mallia, esim. Rosamunda)
2 pakettia pekonia
puolikas kaalinpää
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
kermaa
suolaa
pippuria

Ilman soossia ei rässi soi, tiedetään Kuopiossa. Winterwolfista tutulla Corpsella on toisinaan sudennälkä, mutta mummon tutuilla perusaineksilla isompikin kupu täyttyy helposti. Ja taas soi rässi ja dödö.

Tee näin:

  1. Kuori perunat ja laita ne suolaveteen keittymään.
  2. Pilko siat pieniksi siivuiksi ja iske ne pannuun rötisemään.
  3. Kun possu on paistunut rapeaksi, ota lihat pannusta ja iske ne talouspaperin päälle odottelemaan.
  4. Pilko kaali, sipuli ja valkosipuli ja viskaa  ne pekoninrasvoihin paistumaan. Heitä tovin paistamisen jälkeen hiukan vettä pannuun ja hauduta kaalit pehmeiksi. Kun kaalit ovat pehmenneet, viskaa pekonit takaisin pannuun ja sekoita hyvin.
  5. Kun perunat on kypsyneet, heitä niiden päälle kermaa ja suolaa ja laita survin laulamaan. Itse käytän aina analogisurvinta enkä murjo pottuja ihan hienoksi velliksi, vaan tykkään jättää ”täkyjä” messiin.
  6. Kun muussi on valmis, sekoita pekoni-kaali-madness joukkoon ja huuda olevasi jumala.


Juomaksi harjoitan itse joko olutta tai maitoa, mutta voihan sitä juoda vaikka kossua, jos halajaa.

 

Corpsen oma luonnehdinta:
”Olen aina pitänyt enemmän yksinkertaisesta ruuasta, ehkä maalaisperimästäni johtuen. Mummolan pöydissä ei paljon pasta vittuillut, vaan pottu ja possu näyttivät tietä nälkäiselle kölville. Tämä ruoka ei kuitenkaan ole kotoisin mummon pöydistä, vaikkakin kaikki ainesosat ovat sieltä tuttuja. Tokihan kaalin vihaajat voivat korvata sen jollain muulla, mutta jos pekonin tiputtaa pois, tekee synneistä kauheimman. Leave the bacon alone!”

Megan tuomio:
”Mummojen opetukset kannattaa ottaa tosissaan, liittyvät ne sitten käytöstapoihin tai ruuanlaittoon. Muussin ja kaalin sekoittaminen keskenään tuntuu aluksi oudolta, mutta lopputuloshan on hyvinkin maukas ja tuhti. Kaali kannattaa jättää hieman al denteksi, jotta sen rapeus pääsee oikeuksiinsa muuten tasalaatuisessa eväässä. Niin ikään rapeat pekonisattumat ovat herkullinen suolanlisä kokonaisuudessa, johon ei kannata lisäillä mitään ylimääräisiä mausteita tai aineksia. Perusarvot kunniaan! Sleepy Sleepersin sanoin: ”Lanttuva, kaaliva, Amerikan herkkuva.” mega_low Todella nälkäiset kokit pyöräyttävät muussille kaveriksi vaikkapa Meksikon-mummin lihapullat Inferno #44:ssä olleen ohjeen mukaan.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa