6/2009: H5N1 CON ARROZ

Tarpeet:

 • 3 broilerin marinoitua reisikoipea
 • reilu 3 dl pitkäjyvästä riisiä
 • 3 porkkanaa
 • ½ prk (n. 150 g) maissia
 • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
 • 1 dl ruokakermaa
 • 4 dl vettä
 • chilirouhetta

Deathin Chuck Schuldiner käskytti Zombie Ritualissa juomaan hurmeen maljasta. Nummessa ja Pellavassa esiintyvän The Zombin kitaristi Andre Lindgren kehottaa puolestaan maistamaan uunivuoasta. Now you want more!

Tee näin:

 1. Lorota kraanakuumaa vettä uunivuokaan ja murenna kana- tai kasvisliemikuutio sekaan. Sekoita vähän, että kuutio hieman liukenee. Ei haittaa, vaikka veteen jää lillumaan vähän isompiakin vonkaleita.
 2. Halkaise porkkanat ja suikaloi ne sitten n. sentin paksuisiksi lohkoiksi. Lisää kimpaleet riisin ja maissin kanssa veteen. Sekoita koko hässäkkää hieman.
 3. Asettele broilerinreidet vuoalle mahdollisimman irti toisistaan ja kaada paketin jämämarinadit kanojen päälle.
 4. Ripottele vuokaan kauttaaltaan chilirouhetta maun mukaan.
 5. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin tunniksi. Lorota kerma kyytipojaksi puolen tunnin päästä.

Andren oma luonnehdinta:

68_artisti”Resepti on jäänyt mieleen äidin kokkailemana lapsuudesta, ja muutamien kämmien ja omien variaatioiden kautta olen päätynyt tähän versioon. H5N1 con arroz on todella helppo ja edullinen setti mausta tinkimättä. Parhautta, jos ei jaksa notkua keittiössä tuntitolkulla. Koko preppausoperaation suorittaa kymmenessä minuutissa, riippuen kokkaajan veitsenkäyttötaidoista.

Aterian kylkeen mahtuu mukavasti salaattikin, ken vihreää tahtoo. Mahdollisesti ylijäänyt ruoka rokkaa mainiosti sunnuntain krapulagourmeena, jos eivät kebabit tai pizzat (muka) innosta. Repii vaan lihan ja käräyttää sen riisin kera pannulla. Bon appétit.”

Megan tuomio:

mega_low”Broilerinkoipien riisipeti on vanha keksintö, mutta helppoudessaan lyömätön, ja se sopiikin mainiosti näin kesän alkuun, kun valkoisia, broilerinkintun näköisiä alaraajojakin näkyy aina kauppoja myöten. Maissista ja porkkanasta saa riisille mukavaa makeutta, ja miksei kaveriksi kelpaisi jopa hunajakin. Mausteita on syytä käyttää runsaalla kädellä, sillä niin kana kuin riisikin on sellaisenaan varsin mautonta. Chiliä pelkäävät voivat tyytyä perinteiseen curryyn, mutta kokeilunhaluisempi kokki hakee lisämakua vaikkapa erilaisista makukermoista.

Ruokailun ajaksi on syytä asetella ruokalappua rintapieleen ja varata myös serviettiä kädenulottuville, sillä koipien syöminen on aina yhtä sottaista puuhaa. Helpoin tapa onkin unohtaa aterimet kokonaan ja järsiä koipea roomalaisittain kädestä.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!