7/2009: Sonya Solitaire’s Spin the Sauce

Tarpeet (neljälle hengelle):

 • 2 rasiaa hunajamarinoituja
 • broilerin paistisuikaleita
 • 1 rasia valkosipulituorejuustoa (Viola)
 • 1 prk fetajuustoa suolavedessä
 • 4 dl ruokakermaa
 • 2–3 dl vettä
 • 3–4 rkl Maizena-suurustetta vaaleille kastikkeille
 • chili- ja paprikajauhetta
 • grillausmaustetta
 • lisukkeeksi pastaa

Maailman parhaimmat kokit ovat tunnetusti miehiä, ja jos hameväki osaa käyttää naisellisia avujaan mitä erilaisimpiin tarkoituksiin, voivat miehetkin yrittää löytää tien naisen sydämeen vatsan kautta. Tätä temppua yrittää Solitairen kitaristi WaaQQu bändinsä maskotin ja varsinaisen lady dominan Sonyan suhteen.

Tee näin:

 1. Ruskista broilersuikaleet paistokasarissa läpikypsiksi.
 2. Sekoita joukkoon valkosipulituorejuusto, fetajuustokuutiot jotka on siivilöity pois suolavedestä sekä kerma ja vesi.
 3. Mausta ja suurusta Maizenalla.
 4. Anna hautua ja muhia niin kauan, että fetajuustokuutiot ehtivät kunnolla sulaa.
 5. Keitä pasta.

Andren oma luonnehdinta:

”Aluksi täytyy todeta, että69_artisti Solitairen soittajat ovat aika poropeukaloita, mitä ruuanlaittoon tulee. Tästä syystä pyysin pelokkain mielin Sonya Solitairen kokkausavuksi. Ovikellon soidessa avasin oven vapisevin käsin ja kylmä hiki otsalla. Siinä hän seisoi. Hän nosti sirkkelikättään tervehdykseksi. Nyt täytyy olla varovainen ja asialinjalla, ajattelin. Muuten käy kuten kaikki Predatress-levyn kannen nähneet tietävät…

Sonya pilkkoo joukkoon myös kullinkappaleita, mutta muille riittää ihan patonki ja tuore salaatti, jos lisukkeita haluaa. Tämä pöperö on nopea valmistaa, kuten speed metal -miehille sopii, eikä tykötarpeetkaan maksa kuukiviä. Ruokajuomaksi sopii parhaiten hyytävän kylmä olut. Toki muutkin alkoholipitoiset juomat on testattu. Toimii myös hyvin krapulamässynä.”

Megan tuomio:

”Pastaruuista alkaa kaikki olennainen olla jo sanottu tämän palstan yhteydessä, mutta takuumaistuvia, helppoja ja nopeita valmistaa nuo aina ovat. Kevyitä niistä ei tunnu saavan sitten millään, ja tälläkin kertaa tarjolla on sellainen energiapläjäys, että kaloreitakin joutuu laskemaan kiloissa, samoin kuin painonnousua, mikäli Sonya Solitaire’s Spin the Saucen ottaa osaksi viikoittaista menua.

Vaan hävyttömän hyvää ja samettistahan tuo runsaan kerman, fetan, tuorejuuston ja broilerisuikaleiden kombinaatio on.mega_low Luonnetta sille on silti hyvä hakea maustamisesta, ja etenkin erilaisilla chilipohjaisilla sooseilla kaivattu napakkuus löytyy varsin helposti. Ensimmäisiä kertoja muuten ruokailijamäärä pitää paikkansa, yleensä vähänkään nälkäisemmät syömärit saavat jakaa ohjeiden mukaiset annoskoot kahdella. ”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!