3/2009: Tulinen Red Curry -kanawokki

Tarpeet:

 • 250 g hunajamarinoitua
 • kanansuikaletta
 • 240 g keräkaalia
 • 100 g sipulia
 • 3 dl ruokakermaa
 • 4 rkl red curry -maustetta
 • (Santa Maria)
 • 3–5 tippaa habanero-tabascoa

Jaksaakseen kavuta sänkyjen alta tai vaatekomeroista keikkalavoille hirviöt haluavat mussuttaa muutakin kuin pienten lasten varpaita. Lordi jos kuka tietää, että lieskojen puhaltelusta on vain etua pelottelu- ja show-mielessä.

 1. Raasta keräkaali, pilko paprika ja sipuli wokkityyliin eli kohtalaisen isoiksi kuutioiksi.
 2. Paista pannulla suikalekana kypsäksi ja lisää siihen kasvikset. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää red curry -mauste ja tabasco.
 3. Kaada kerma ja anna sen kiehahtaa.

Tarjoillaan riisin ja salaatin kanssa.

Lordin oma luonnehdinta:
”Naisväkihän haluaa yleensä syödä vähän kevyempää, toisin kuin mie ite. Mitä enemmän rasvaa ruuassa on, sitä paremmalta se maistuu. Miun suu tykkää vielä tulisesta ruuasta, vaikka maha ei. Mitä enemmän mausteita, sen parempi. Hirveästihän ruuassa on periaatteessa turhaa, eli lähinnä kaikki vihannekset, mutta menköön. Kokeilemisen arvoista on myös käyttää kanan sijasta naudanlihasuikaleita.”

Megan tuomio:
”Kyllähän kasvikset lihansyöjien wokeissa toimivat, tärkeintä on vain muistaa kypsentää niitä ainoastaan sen verran, että ne jäävät mukavan rapeiksi. Laiskoille kotikokeille löytyy toki kauppojen pakastealtaista lukuisa määrä erilaisia wokkivihanneksia, mutta tuore tavara on tässäkin tapauksessa aina parasta ja maistuvinta. Vaikka itse broileri ja kasvisseuralaisetkin ovat varsin mietoja maultaan, tuovat punainen currymega_low ja habanero-tabasco kaivatunlaisen, nasevan mutta samalla sopivasti kerman pehmentämän takapotkun kokonaisuuteen, vaikkei suu terästä olisikaan. Mausteiden ansiosta lapsenmielisille tarjoutuu oiva mahdollisuus leikkiä tulisuudella – ja tosimiehille tai -naisille koetella suun ja poistoaukon kestävyyttä.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!