Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Shear-albumi!

19.03.2012

Breaking the Stillness ilmestyy 28.3. mutta on jo nyt kuuntelussa Infernon sivuilla! Lue myös kosketinmies Lari Sorvon kommentit!

Kuva: Tage Rönnqvist

[TÄMÄ KUUNTELUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT.]

1. The Awakening

Levy avataan pirteällä ja todella melodisella biisillä. Kappale toimii luonnollisena aloituksena, sillä se esittelee monet niistä elementeistä jotka muodostavat bändin soundin – suoraviivaisesta poljennosta siirrytään sulavasti progressiivisen ja teknisen metallin kiemuroihin. Biisistä löytyy jopa metallipäille lähes tanssittava väliosa.

2. In Solitude

Ensimmäinen kahdesta ep:lläkin kuullusta kappaleesta. Biisi on bändin ensimmäisiä. Säkeistön kompit ovat saaneet vaikutteita Symphony X -tyylisistä kitarapyörityksistä. Kikkailuvetoisesta säkeistöstä siirrytään suoraan, menevään ja helposti hoilotettavaan kertsiin.

3. Scorched

Toinen ep:n biiseistä ja myös bändin alkuajoilta. Monen suosikkikappale ep:ltä, joka vei meidät myös soittamaan Summer Breeze -festareille kesällä 2011. Biisi kävi ennen valmistumistaan läpi lukuisia muodonmuutoksia niin soitto- kuin lyriikkapuolella. Jos meidän pitäisi valita yksi biisi kuvaamaan koko levyä niin se todennäköisesti olisi tämä: reilusti kikkailua, voimakas ja tarttuva kertsi, möyrimistä raskaammissa vesissä ja soolot kaikilla kieli-instrumenteilla. Toimii.

4. Someone Else’s Eyes

Keskitempoinen kappale jonka tunnelmalliset kertosäkeet ja c-osa luovat raskaasta säkeistöstä huolimatta ilmavan ja rauhallisen kokonaisuuden, lyriikoiden painostavuudesta piittaamatta. Bongaatko kuumottavat koukut tokasta säkeistöstä?

5. Wounded

Nyt on iso kertsi. Kappaleessa mennään melko perinteisellä biisikaavalla ja melodiatkin ovat helposti sisäistettävissä. Yksinkertaiselta vaikuttavasta biisistä mielenkiintoisemman tekee kappaleen jatkuva modulointi eri sävellajien välillä ja suorien komppien rikkominen. Tästä huolimatta biisi pysyy tiukasti kasassa eikä imeliltä koukuilta vältytä.

6. Redemption Awaits

Tässä kappaleessa tarjotaan Shearin progempaa tavaraa huolella. Kappaleesta löytyy sekä Evergrey-henkiset säkeistöt että afrikkakkuorot, unohtamatta groovaavia kitarasooloja ja levyn ainoita rääkymisiä.

7. Stillness

Tätä biisiä voisi kutsua Shearin asteikolla balladiksi. Toisin sanoen: akustinen kitara on mukana kuvioissa. Biisi valmistui vain vähän ennen äänitysten alkamista. Siitä huolimatta veto on noussut monen bändijäsenen suosikkivedoksi, joten mistään täytekappaleesta ei todellakaan ole kyse.

8. Crowned by Fools

Kappale on yksi ensimmäisistä levylle kirjoitetuista biiseistä. Kuten nimestä voi ehkä päätellä, sanoitukset käsittelevät ihmismassojen lyhytnäköisyyttä ja kyvyttömyyttä toimia omaksi parhaakseen. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään korkealentoinen demokratian kritiikki vaan yksinkertaistettu havainto yleisellä tasolla. Biisissä kuullaan myös levyn ainoa kiipparisoolo!

9. No Way Out

Työprosessi tämän kappaleen kohdalla poikkesi totutusta. Yleensä biisit syntyvät yhden jäsenen kynästä kotioloissa ja vain sovituspuoli jää koko bändin harteille. Pohjat No Way Out:iin olivat jo melko hyvin kasassa, mutta kappale sai lopullisen muotonsa bändin yhteisellä mökkireissulla. Oli todella nastaa työstää biisiä kimpassa idyllisessä ympäristössä. Tätä lisää! Näennäisestä suoraviivaisuudesta huolimatta kikkailuakin löytyy muun muassa drum’n’bass -henkisessä rumpusovituksessa.

10. Be Here Now

Levyn raskain ja monipolvisuudessaan luonteva päätösbiisi esittelee jälleen Shearin progempaa ulosantia. Dropattu vire yhdistettynä Alexan paikoitellen heleään ja toisinaan taas säröiseen laulusovitukseen tuo biisiin monitasoisuutta. Tämä korostuu etenkin c-osan häpeilemättömässä runttauksessa.