Perjantaina ilmestyvä Inferno #122: Battle Beast, Dimebag Darrell, Jess and the Ancient Ones, The Crown…

Vuoden viimeinen Inferno on julki perjantaina 5.12. Seuraavassa katsaus numeron sisuksiin.

03.12.2014

Kotimainen Battle Beast on kivunnut keikka keikalta kohti isompia mantuja ja keikkalavoja. Tammikuussa ulkona on kolmas täyspitkä. Kuinka korkealle perusmallisella heavy metalilla voi kiivetä ja miksi bändin ukot ovat Fb-kuvissaan alasti? Muun muassa tällaisia pyöritellään kansijutussamme.

Pantera

Ei voi olla… Kyllä vaan voi. Joulukuun 8. tulee kokonaista kymmenen vuotta, kun entinen Pantera-kepittäjä Dimebag Darrell ammuttiin lavalle. Kokosimme Dimen muistoksi jutun, jossa miestä ja hänen vaikutustaan pohdiskelevet niin nuoret seuraajat, aikalaiset kuin kanssasoittajatkin Lost Societyn ja Santa Cruzin junnuista Phil Anselmoon.

Kuopiolainen Jess and the Ancient Ones reissasi hiljattain Pohjois-Amerikassa itsensä King Diamondin seurassa. Kitaristi Thomas Corpse kirjasi sulkakynällään matkan kulun. Hyvä!

mors

Mors Principium Est on kerrassaan merkillinen yhtye. Se soittaa skandityylistä melodista death metalia, jota on tuupannut niin joka tuutista, että korvakarvat huutavat armoa, mutta onnistuu silti kuulostamaan hiivatin hyvältä. Moinen vaati totta kai haastattelun.

The_Crown

The Crown palaa taas! Ikänsä Ruotsissa asunut Marko Tervonen puhuu silkkaa pohjoispohjanmaata, mutta reportterimme ymmärsi silti, että mies on tehnyt bändin uuden albumin eteen paljon enemmän kuin vain vatkannut kuutta kieltä.

Jos minulta kysytään, keuruulainen doom-orkka Caskets Open on tehnyt yhden vuoden kotimaisista levyistä. Juhlistimme tätä utelemalla bändiltä muinaisista fanzineistä tuttuja kysymyksiä.

egokills_aura

Hippimetallia? Sitähän tässä vielä kaivattiin. Edusti mitä edusti, tamperelainen hard rock/metalli/grunge-bändi Egokills on tehnyt onnistuneen debyyttilevyn.

Marko ”Mape” Ollila rustasi kirjan Sonata Arcticasta, mutta on toki kunnostautunut jo aiemmin vähän vaikka millä metallin saralla – ja sen verran tanakasti, että Pölkky-juttu on täysin oikeutettu.

Necrophagia_Justin_Weaver

Sitä voisi kuvitella, että deah metal -legenda Necrophagian Killjoy olisi melkoinen sekopää, mutta ehei: niin kuin usein näissä hommissa, massamurhaajan maskin takaa paljastuu ihan jotain muuta. Yhtyeensä tarina kerrataan Vanha liitto -palstalla.

Sytykkeissä meillä on bändejä kuten Krokodil, Cretin ja Barathrum. Arvioiden pääosassa on Caskets Open, Demojen taas CoraxΩ. Salamyhkään on päätynyt Gruntruck-yhtye, Heavy Cooking Clubissa kokkaa Molestor Kadotus, 6. piirissä käsitellään lämppäribändinä kiertämisen kalleutta ja kolumin kirjoitti Kärjen Kimi. Näissä merkeissä, kiitos tästä vuodesta ja palataan asiaan tammikuun lopussa!

Lisää luettavaa