Inferno 2 /2016: Amon Amarth, Oranssi Pazuzu, Rotting Christ, Reckless Love, Entombed A.D., Anthrax…

Myös järjestysnumerolla 134 kulkeva aviisi luukuissa ja pisteissä perjantaina 19. helmikuuta.

18.02.2016

Sytykkeissä Joni-setä kertoo tällä kertaa satuja yhtyeistä End of Aeon, Abyssic, Obscura, Unguided ja Evil Drive. Kolumnisivulla Kimi-setä tarinoi menneistä sankareista, ja Heavy Cooking Clubissa kokkailee Inferia-yhtyeen likainen setä Hude.

Borknagar

Norjalainen Borknagar vastaa yhdestä kevään kovimmista levyistä. Haastattelussamme ihmetellään esimerkiksi, miten yhdelle kiekolle saa mahtumaan niin paljon hienoja laulusuorituksia. No eihän se helppoa olekaan!

Aina vain mielipiteet halkova Oranssi Pazuzu tarjoilee neljättä levyään, joka vaivuttaa kuulemma entistä tehokkaammin mustaan hypnoosiin – vaan mitäs ihmettä se sellainen on? Saattaa olla, että olet jutun jälkeen aiempaa enemmän ulalla, mutta kannattaa testata.

Reckless_love_Ville_Akseli_Juurikkala

Vatsalihaskasvattamo Reckless Lovella ei ole moisen kanssa kerrassaan mitään tekemistä. Sen sijaan homman jippona on, you know, hauskanpito! Saa kai maailmassa olla sellaistakin.

Textures tulee Hollannista ja soittaa mutkikkaanteknistä death metalia paremmin kuin moni muu. No siinähän se perustelu jutulle jo tulikin.

Rotting_Christ_Ester_Segarra

Ja taas vajotaan vellomaan tummiin vesiin, kreikkalaisen metallilegendan Rotting Christin uutuuslevyllä on nimittäin rituaalimeno pikkuisen isollaan. Siksi kai kiekon nimikin lienee Rituals.

Mortiis? Eihän se tuolta näytä, sillähän on se koukkunokka ja peikonkorvat… Ai enää vai? No mikäs siinä sitten kiinnostaa?” Koetetaanpa vaikka musiikkia. Uutta levyä puskee tältäkin norskikaverilta, pitkästä aikaa.

En jaksa enää jauhaa nimenvaihdosasioista sun muista yhtään mitään, joten totean vain, että sivulta 38 löytyy Entombed A.D. Ruotsista. Äänessä aina hyväntuulinen, eilen (17.2.) Magnum-lukemat 44 saavuttanut LG Petrov!

Jos viime vuoden viimeisessä numerossa kajottiin kansijutun muodossa 30 vuotta täyttäneeseen Spreading the Disease -klassikkoon, tällä kertaa puhutaan aika lailla vain uudesta Anthrax-levystä. Turinoimassa solisti Joey Belladonna.

Amon_amarth

Tämän lehden kansijutussa puolestaan turinoi kaksi Johania, veden takaa länsinaapurista. Uutta teemalevyä julkaisevan Amon Amarthin ukkelit kävivät kylässä, ja me tuumimme, että eiköhän olisi paikallaan esitellä ainaisen keskikaljakuppilassa istuskelun sijaan ruotsalaisille hieman paikallista klassista taidetta. No, Ateneumin ovet kävivät, ja tuloksena on ainakin erilainen haastattelu.

RickyWarwick2015

Pölkylle kaulansa asettaa Ricky Warwick, nimi joka ei ehkä sano äkkiseltään monelle mitään, mutta ehkäpä nimet The Almighty, Thin Lizzy ja Black Star Riders sanovat? No, kumminkin, sieltä löytyy.

Salamyhkästä löytyy tällä kertaa instrumentaalistoneria jenkkiläisen Karma to Burnin mallissa. Voisimme toki väittää näin olevan siitä syystä, että yhtye on pian keikoilla Suomessa, mutta ei sentään, sattumankauppaa moinen.

Arvioiden pääosassa paistattelee viime numerossa haastateltu Omnium Gatherum, ja demoarvioiden paalulle on päässyt yhtye nimeltä Humavoid. Vanha liitto -palstalla käsitellään maaliskuun alussa 30 vuotta täyttävää Master of Puppets -levyä, ja 6. Piiri kertoo Janne Saksan haastattelun kautta, kuinka laulajaa tuotetaan.

Lisää luettavaa