Arkut auki! Levyblogissa Caskets Openin tymäkkä kakkonen

Steelen Peter olisi taatusti allekirjoittanut.

14.11.2014

Jos bändi pamauttaa yhtä aikaa mieleen Reverend Bizarren, Carnivoren sekä ekan levyn aikaisen Type O Negativen ja homma silataan tujulla omalla otteella, tuomio on selvä:

Kova.

Demotasoista Caskets Openia tuli pyöritettyä aikoinaan radiossa, mutta ellen ole menettänyt muistiani täysin, neljä vuotta sitten (vain vinyylinä) julkaistu debyyttialbuminsa on mennyt minulta ohi – ja niin varmaan monelta muultakin. Nyt Spinefarmin perustajan Riku Pääkkösen Ranka-merkki on ottanut keuruulaiset huomaansa, joten eiköpähän bändin hc-doom löydä tiensä reilusti aiempaa useampiin korvapareihin.

Syytä ainakin olisi. To Serve the Collapse -levyn matelun ja kipakan hoocerunttauksen välillä soivat biisit ovat milteipä kauttaaltaan hyviä, ja toiminnassa ihastuttaa suuresti sen mullanmakuinen ja täten perin maanläheinen ote. Luonnollisen kuuloinen soitto ja krumeluuriton tuotanto passaavat valitsemaansa musiikkityyliin kuin supinraato tienposkeen. Kiitosta täytyy jakaa myös solisti-basisti Timo Ketolalle, jolta irtoaa kunnialla niin samihynnismäinen puhdas tulkinta kuin raaempikin raasto.

Toista tuntia avoimen arkun äärellä on aikamoinen urakka, mutta mitäpä muuta se voisi ollakaan?

Huom! Tämä ei ole arvostelu. Se löytyy painetusta lehdestä myöhemmin. To Serve the Collapse julkaistaan 21.11.

Lisää luettavaa