Blogi: Battle Beast – Steel (ilm. 13.4.)

Tätä kotimaistulokasta on ehtinyt kehua kylillä yksi sun toinen, mutta meikämatti on onnistunut välttelemään bändiin tutustumista aina esikoislevynsä promoversioon asti.

Vaan hei, nyt on HEAVY METAL!

Steel on parilla sanalla sanoen riemastuttava levy. Sillä soi Acceptin, Judas Priestin, Iron Maidenin ja Manowarin kaltaisten heavyikonien pohjatyö yhdistettynä raikkaaseen soitannalliseen otteeseen. Toisin kuin väitetään, hevillä voi hävitä, helpostikin, mutta Battle Beast kamppaa monet kilpakumppaninsa kenttään poikkeuksellisen positiivisella energialla.

Vaikka vaikutteet ovat ilmiselvät, Battle Beast tekee jutusta omansa puhtaalla innolla. Kirsikkana metallikakussa raikaa solisti Nitte Valon väkevä tulkinta, joka saa useimmat alan uroot pakenemaan metsään kalsarit ruskeina. Nitten ääni on kuin sukupuolta vaihtaneen Udon, joka on oppinut melodisen laulun.

Jokaista Steelin säveltä en kykene allekirjoittamaan, mutta levy saa hyvälle tuulelle, mikä on jo paljon tehty. Tässäpä taitaakin olla kiekko, jolla aloitetaan tästä lähtien työviikko – kuinka pitkään, jää kuultavaksi.

– riekin matti

Levy arvostellaan 21.4. ilmestyvässä Infernossa.