Blogi: Lemmy (dvd)

Seitsemättä vuosikymmentään käyvä pitkätukka pelaamassa kännykän matopeliä Los Angelesin -asuntonsa haka- ja rautaristejä sun muuta WWII-vempelettä pursuavassa huoneessa. Kohtaus olisi absurdi missä tahansa muussa yhteydessä. Motörhead-ikoni Lemmy Kilmisterin tapauksessa se tuntuu vain luonnolliselta.

Mainitun lisäksi Herra Rock’n’roll nähdään muun muassa ajelemassa natsireleet päällä saksalaistankilla. ”Jos Israelin armeijalla olisi komeimmat univormut, keräilisin niitä”, mies kuittaa utelut, ja homma on sillä selvä. Mitäs kyselette tyhmiä.

Paitsi Lemmyn kotona ja ”arjessa”, Greg Olliverin ja Wes Orshoskin dokumentti vierailee tietysti sekä studiossa että lauteilla. Turinaa piisaa, ja mukana viihtyy vaivatta. Jopa usein niin vaivaannuttavat hehkuttavat päät (Metallica-ukot, Henry Rollins, Ozzy, Dave Grohl ynnä muut) ovat nyt jotenkin paikallaan, hehkunnalle kun on kerrankin pontta.

Kun ottaa huomioon, ettei aihe ole taatusti niitä helpoimpia, lopputulosta voi pitää vähintäänkin kertakatsomisen väärtinä. Sitä paitsi, filosofi Kilmisterin sanoin: “Kaikkea ei voi saada. Ja mihin sen edes pistäisi?”

– riekin matti

PS. Muistapa Lemmy-skaba!

Ddv arvostellaan 25.2. ilmestyvässä Infernossa.