Jalometalli-vieras Alfahanne teki hellemmän levyn – tsekkaa ensikuuntelutunnelmat ja biisimaistiainen!

04.08.2015

Ruotsalainen Alfahanne lähestyy rockmusiikkia aika lailla samasta nurkasta kuin länsinaapurinsa Kvelertak: kiljupöntössä pöhisee aineksia niin punkista, toimintarockista kuin mustemmasta metallistakin, ja lopputulemana haiskahtaa hapansilakkasalaatti, joka saa yhden kakomaan, toisen maiskuttamaan suuvärkkiään.

Syyskuussa julkaistavalla kakkosellaan Alfahanne latoo tiskiin viimevuotista Alfapokalyps-esikoista melankolisempaa ja seesteisempää sävelistöä. Avustajamme Joni Juutilainen kuvaili Blod Eld Alfa -levyä sanasin ”kuin Kvelertak soittaisi Kentiä”, ja luonnehdinta onkin aika mainio. Musiikkinsa keikkuu ärsyttävyyden ja loistavuuden rajalinjalla, aivan kuten mainitun perusteella voisi kuvitella.

En ole vielä parin kuuntelun perusteella varma, kummasta lähestymistavasta pidän enemmän, roisimmasta ja räiskyvämmästä vai tästä hellemmästä, mutta selvää on, ettei Blod Eld Alfa ole huono levytys eikä Alfahanne yhden levyn tähdenlento.

Biisin verran uutta Alfa-matskua (jolla, muuten, fiittaa juurikin Kvelertakin solisti Erlend Hjelvik) voi tsekata alta. Keikalla bändin voi nähdä perjantaina 7.8. Oulun Jalometallissa.

Lisää luettavaa