Varjoista kajahtaa – ennakkosyynissä kesäkuumalla ilmestyvä Cradle of Filth -albumi

Huom! Tämä ei ole arvio vaan pikaiseen tutustumiseen perustuva ennakkokatsaus. Arvostelu löytyy painetusta Infernosta myöhemmin.

29.05.2015

JES! Kun Yours Immortally -biisi räjähtää intron perässä käyntiin, olo on hetken tuota mallia. Kyllähän te tiedätte. Lähtö on perhanan tehokas, eikä koko biisikään ruoski hassummin.

Jatkossa törmää harmittavasti samaan ongelmaan kuin muidenkin myöhempien aikojen Cradle-levytysten kanssa: albumille sisältyy aivan hiivatinmoisen hienoja palasia, mutta metallin alalajista toiseen harppova kokonaisuus jää kunnollista hahmoa vaille. Ei tämä pahinta hajalaatua ole, mutta kumminkin.

Tokihan kuuntelukertojakin on alla vain pari, mutta Hammer of the Witches (ilm. 10.7.) jättää tunnelman, että levyä saa pyörittää melkoisesti riittävien kahvojen löytämiseksi. Ehken vain ole riittävän kärsivällinen.

Vaikutelma on kuitenkin voittopuolisesti positiivinen. Homman suolana on monipuolinen kitarointi, joka on ärhäkkää, tuhtia ja hyväsoundista. Riffit käyvät kiinni kuin sika limppuun, ja lisäviilloista pitää huolen herra päävampyyri Dani Filth.

Oli miehen äänenkäytöstä mitä mieltä tahansa, ainakin se on edelleen alati persoonallista. Ilman ukkelin kuiskailuista kiljahteluun yltävää räkytystä olisi taatusti reilusti hankalampi sanoa, mikäs bändi se operoi.

Lisäkuunteluilla selviää, minne asti tällä platalla mennään, mutta yksi on varma: vuosimallin 2015 Cradle of Filthiä ei kannata paiskata aurinkoon. Varjoissa riittää vielä ytyä.

cradle_of_filth_hammer

Huom! Tämä ei ole arvio vaan pikaiseen tutustumiseen perustuva ennakkokatsaus. Arvostelu löytyy painetusta Infernosta myöhemmin.

Lisää luettavaa