Voiko bändi nimeltä Lucifer vakuuttaa? No piru vie, totta kai!

Huom! Tämä ei ole arvio vaan pikaiseen tutustumiseen perustuva ennakkokatsaus. Arvostelu löytyy printti-Infernosta myöhemmin.

19.05.2015

Lyhytikäiseksi jääneestä The Oath -yhtyeestä tutun Johanna Sadonisin ja legendaarisessa Cathedralissa tuomiorovastin arvon ansainneen Gaz Jenningsin yhteispelinä toimivalla Luciferilla on melkoisen painava nimi taakkanaan. Vaan saattaapa olla, että vanha vihtahousu on otsikosta peräti mielissään – brittiläis-saksalaisella tyylitajulla työstetty jytä on näet rapeaa ja maukasta.

Saate linjaa vaikutteita Purplesta Zeppelinin kautta Blue Öyster Cultiin, mutta kyllähän päällimmäisenä kuuluu listassa ensiksi mainitun Black Sabbathin lumo – eikä pelkästään Ozzyn aikaisen, vaan myös Dion, ellei peräti bändin myöhempienkin vaiheiden.

Niin tai näin, levylautaselle asettuu poikkeuksellisen tarttuvilla riffeillä ja melodioilla varustettua, ihanan kuulaalla naisäänellä luikautettua perusmallin heavymenoa, jota ei putoa hyvin tehtynä koskaan liikaa.

Lucifer I julkaistaan 29.5. Alta voi kuunnella yhtyeen alkuvuodesta julkaistun Anubis-debyyttisinglen, joka ei iske mielestäni ihan albumitarjonnan malliin, mutta porautuu sitäkin syvemmälle Sabbathiin.

Lucifer_Lucifer I

Huom! Tämä ei ole arvio vaan pikaiseen tutustumiseen perustuva ennakkokatsaus. Arvostelu löytyy printti-Infernosta myöhemmin.

Lisää luettavaa