Huomenna lähtee! – Infernon tärpit Tuska-perjantaille

Näitä sinun ei tule väliin jättämän.

Infernon kirjoittajat kertovat, mitä Tuska-perjantaina on asialistalla. Vinkkejä pudottelevat Aki Nuopponen, Jaakko Silvast, Tami Hintikka ja Tomi Pohto.

Akin tärpit:

  • Dead Cross 

Mike Patton. Täysin oma nyrjähtänyt hahmonsa, joka venyy kaikkeen italialaisista rakkauslauluista Dead Crossin sekopäiseen punkahtavaan hardcoreen. Dave Lombardo. Planeettamme kovimpiin metallirumpaleihin lukeutuva kannuttaja. Älä missaa tätä hulluutta!

  • Leprous

Kolme täysosumaa levytysrintamalla olisi jo tarpeeksi, mutta ai että, kun Leprous kuuluu myös tämän hetken lujimpiin live-bändeihin. Bändin intensiteetti ja soittajien kyvyt yhdistettynä viime levyjen ässäsuoraan on jotain, jota ei joka päivä progemetallissa koeta.

Jaakon tärpit:

  • Shiraz Lane

Helsingin uudet sheriffit julkaisivat tähän mennessä vuoden kovimman rock-levyn Carnival Daysin tänä keväänä. En perkele malta odottaa enää sekuntiakaan, että pääsen todistamaan, miten läpeensä ammattitaitoiset nuoret kollit naulaavat hittikimaransa Tuskassa. Huonoa tässä vain on esiintymislava, plussaa sentään kolmen vartin vetoaika.

  • Arion

Vuonna 2014 tämä melometallitulokas oli vielä ns. teinisensaatio, kun se ensi kertaa tamppasi Tuskan sisälavalla. Samana vuonna julkaistu rautainen Last of Us -debyytti saa viimein jatkoa tänä vuonna. Arionin miehistö on soittajina virtuooseja joka jätkä, kovasta uudesta laulajasta Lassi Vääräsestä nyt puhumattakaan. Ihan must kaikille genrefriikeille, etenkin, kun tätä lajia on Tuskassa edelleenkin kovin harvoin tarjolla.

Tamin tärpit:

  • Tribulation

Ruotsalaiset nuoret miehet meikeissään ottavat lavan haltuun jo hyvissä ajoin iltapäivällä, ja silloin kannattaa raahautua paikalle. Tribulation tarjoilee aivan omanlaistaan rokkaavaa retrokuoloa, joka henkii jotain vanhaa ja tomuista, mutta on kuitenkin vahvasti tätä päivää. Tunnelmaa, tarttuvuutta ja kärinälaulua odotettavissa.

  • Body Count

Tuntuu, että puoli Suomea odottaa ”Original Gangster” Ice-T:n luotsaaman kovistelumetalliyhtyeen keikkaa – ja miksipä ei odottaisi! Body Countin Suomen debyytti tulee hyvään saumaan, kun alla on väkevä ja kehuttu Bloodlust (2017), jolta on irrotettu Black Hoodien ja No Lives Matterin kaltaisia uhopaloja. Katujen tietoutta raskaamman kautta.

Tomin tärpit:

  • Tribulation

Lupaavasti alkanut kesä tummennetaan samettiverhoin jo perjantai-iltapäivästä, kun Helsinki Stagelle astuvat iskelmämelodioin dark metaliaan ryydittävät ruotsalaiskorpit. Bändi seilaa mukavassa myötätuulessa, onhan sillä alla jo toinen pätevä levy putkeen. Alkuvuodesta julkaistu Down Below jatkaa edeltäjänsä The Children of the Nightin (2015) mustahuulisen synkeällä linjalla. Odotettavissa päänsisäisiä sadekuuroja.

  • Mantar

Parin vuoden takainen Ode to the Flame (2016) ravisteli hereille ynseimmätkin skenepoliisit. Saksalaiskaksikko runnoo black metalista, punkista, thrashista ja sludgesta voimansa imenyttä metaliaan ytimekkäästi. Elokuulle lupaillaan uutta levyä, joten eiköhän uusiakin biisejä ole luvassa. Kuulen jo Era Borealisin yleisönhuudatukset.

  • Dead Cross

Mitä syntyy, kun Mike Patton ja Dave Lombardo laitetaan samalle treenikselle? No hoocee-punkkia, rässiä, sylkyä ja kauheaa sählinkiä. Tämän täytyy olla perjantain äkäisin ja oikealla tavalla sekavin keikka. 

***

Lisää tärppejä ja liveseurantaa huomenissa! Inferno seuraa festarimenoa laajalla miehityksellä koko viikonlopun.