Raining BLOOOOOOOOOOOD – Infernon Tuskatärpit lauantaille

Sitä yhtä jenkkiläistä ei kai tarvitsisi edes mainita, mutta kun kertakaikkiaan haluamme.

28.06.2019

Aki, Eetu, Tami ja Tomi aikovat lauantaina, no, Slayeriin, tietenkin, mutta on siellä Suvilahdessa jotain muutakin mainittavaa. Nimittäin:

  • Akin tärpit:

Delain
19.15 – 20.15

Tämä hollantilaisjoukkio on Suomessa yhä verrattain tuntematon tapaus, mutta aivan turhaan. Laulajatar Charlotte Wessels ja kumppanit ovat hioneet melodista metalliaan juuri sopivaan tasapainoon suureellisuuden ja tarttuvuuden välillä. Delainin keikoilla vallitseekin voimakas positiivinen energia, samalla kun itse kappaleet viiltävät myös pintaa syvemmältä. Delainia kannattaakin käydä tiirailemassa, vaikkei koko genre kiinnostaisi yhtään, tai vaikkei edes välittäisi naislaulajalla varustetuista metallibändeistä lainkaan. Yllätys saattaa olla suuri.

Fear of Domination
13.30 – 14.15

Tiedän, tiedän. Fear of Domination soittaa lauantaina jo syntisen aikaisin, Helsinki Stagella kello 13.30, mutta älkää jättäkö tätä väliin! Fear of Domination on todellista koneellisen metallin megabailausta ja härskiä friikkisirkusta varsinkin livenä. Jo laulajat Saku Solin ja Sara Strömmer pitävät huolen siitä, että Fear of Dominationin keikoilla lentelevät niin sirkkelit ja nahka kuin hiki ja verikin, mutta samaa voi sanoa koko orkesterista: Harva bändi on luonut live-energialleen näin omaleimaisen fiiliksen, mutta FoD-legioona tuntuu vain parantavan virettään vuosien vieriessä.


Fear of Domination, Tuska 2017. Kuva: Andi Balogh, ARCHE photography.

  • Eetun tärpit:

Delain
19.15 – 20.15

Alankomaalainen Delain on kivunnut sinfonisella metallillaan askel askeleelta kohti isompia parrasvaloja. Vaikka yhtyeen ilmaisusta voi vetää selkeitä suuntaviivoja megasuosittuun maanbändiinsä Within Temptationiin, bändin jylhässä nostattelussa on myös monin paikoin omaehtoista sokerisuutta ja nallekarkkia. Livenä bändi on itseltäni vielä kokematta, joten jään odottamaan Tuskan keikalta isoa show’ta ja hiveleviä äänimaailmoja.


Delain, Charlotte Wessels. Kuva: Mikko Pylkkö.

  • Tamin tärpit:

Sick of it All
18.15 – 19.15

Vuodesta 1986 rytisyttänyt New York -hardcoren pioneeriyhtye ei voi jättää ketään kylmäksi. Mikäli Sick of it Allin Tuska-veto ei ole täyttä tappoa, niin ihmettelen. Tiedossa todennäköisesti yksi festarin raivoisimpia keikkoja, ja mosh pit ollee sen mukainen. Ei muuta kuin maiharit kohti kattoa, ja menoksi!

Loudness
21.00 – 22.00

Lähes neljä vuosikymmentä aktiivisesti toiminut japanilainen Loudness on yksi koko Tuska-viikonlopun kiinnostavimmista esiintyjistä. Kilometrejä on takana vaikka kuinka, mutta väsymyksestä ei ole tietoakaan. Loudness levyttää yhä täysin relevanttia heavyä, ja keikalta on syytä odottaa uuden ja vanhan Loudness-tuotannon toimivaa sekoitusta.


Loudness.

…ja tietenkin, käytännössä koko toimituksen voimin:

Slayer
22.30 – 00.00

Pelkästään ajatus siitä, että kuulee War Ensemblen viimeistä kertaa livenä Suomessa saa aikaan koko kehon väristyksiä. Setti tulee olemaan koko uran kattava ja viime esitysten perusteella bändi on kovassa tikissä. SlayER!!
-Tomi

Mitä voin sanoa? Thrashin ehdoton pioneeri ja lukemattomien bändien vaikuttaja on ollut itselleni yksi tärkeimpiä, rakkaimpia ja ensimmäisiä metallibändejä. Meneillään olevan vihoviimeisen maailmankiertueen myötä yhtye paketoi upean 38 vuotta kestäneen uransa mielestäni täysin oikeaan aikaan. Kaikki annettava on annettu ja todistettava todistettu moninkertaisesti. Vaikka Dave Lombardo ja menehtynyt Jeff Hanneman ovat poissa kokoonpanosta, Tom Arayan ja Kerry Kingin johtamalla Slayerillä on silti kaikki aseet vetää piinkova jäähyväiskeikka.

Siispä vielä kerran, Slayer. Liikutusta saattaa olla luvassa, ehkä jopa itkua.
-Eetu

Tämän vuoden Tuska-lauantaista ei voi edes puhua mainitsematta Slayeria. Slayer viimeistä kertaa ikinä Suomessa. Vaikka tähän ajatukseen voi suhtautua hieman epäilevästi, en ainakaan itse lähde ottamaan pienintäkään riskiä asian suhteen. Kun WAAAAAAR ENSEMBLEEEEEE ja ANGEL OF DEAAAAAAATH ja RAINING BLOOOOOOOD kajahtelevat viimeistä kertaa Suomen maaperällä, huojumme viimeistä kertaa South of Heavenin intron tahdeissa, kuulemme viimeistä kertaa Dead Skin Maskin intropuheen ja kuulemme viimeistä kertaa Tom Arayan julistavan Disciplessa, että Jumala vihaa meitä kaikkia tasavertaisesti, sulkeutuu yksi osa metallin merkittävintä historiaa Suomen osalta kenties lopullisesti. Tämä bändi on antanut meille paljon, antakaamme siis Tom Arayalle, Kerry Kingille ja kumppaneille kiitoksemme 666-kertaisesti takaisin.
-Aki


Kuva: Jaakko Silvast.

Lisää luettavaa