Suvilahdessa rymisee huomenna! – Infernon Tuskatärpit perjantaille

Yksi kotimainen hevijumala on ylitse muiden. (Jos meiltä kysytään.)

27.06.2019

Tuska käynnistyy ihan näillä näppäimillä ja Inferno on toki taas menossa mukana. Tästä lähtee!

Eli alta ensimmäisen päivän parhaat keikkavinkit Aki Nuopposelta, Eetu Järvisalolta, Tami Hintikalta ja Tomi Pohdolta.

 

  • Tamin tärpit:

Marko Hietala
15.15 – 16.15

Laulava Nightwish– ja Tarot-basisti astui uudella soololevyllään ahtaimman heavy-karsinan ulkopuolelle, vaikka raskaissa(kin) merkeissä yhä mennään. Laulukieleksi valikoitui suomi, ja ensimmäinen kotimainenhan taipuu Hietalan tulkitessa vallan mainiosti notkeisiin ja monipuolisiin muotoihin. Ehdottomasti yksi perjantain mielenkiintoa herättävimmistä vedoista tiedossa.

Anthrax
18.15 – 19.15

Vanhan polven thrash-retkue jaksaa painaa. Pernarutto toimitti viime vuonna Slayerin ”viimeisen keikan” lämppärinä erittäin viihdyttävästi. Hommassa on riemua, vauhtia ja vetreyttä, jollaista on ilo todistaa livenä. Ja mikäli ennakkotietoja on uskominen, settilistasta löytynee tuhdisti 1980-luvun klassikkolevyjen iskusävelmiä. Ja sehän vaan passaa!


Kuva: Mikko Pylkkö

  • Eetun tärpit:

Marko Hietala
15.15 – 16.15

Oli suoranainen ihme, ettei kotimaan yhdeltä tunnetuimmista metallikukoista ollut vielä tähän mennessä ilmestynyt sooloalbumia. Viime toukokuussa sellainen kuitenkin vihdoin julkaistiin, minkä myötä artistia nähdään kesäkiertueen verran tien päällä. On mielenkiintoista nähdä, millaiseen lentoon levyn mainion raikas ja katajainen tunnelma nousee Tuskan lavalla.

Cult of Luna
19.15 – 20.15

Tämä jo 20-vuotias ruotsalainen sludgea, progea ja hardcorea sekoitteleva yhtye on itselleni vielä melko uusi tuttavuus. Sen rosoinen, arvoituksellinen ja syvältä möyrivä purkauksellisuus on kuitenkin alkanut tehdä lähtemätöntä vaikutusta. Jos kyseiset tunnelmat välittyvät tai jopa paranevat keikkaolosuhteissa, voidaan puhua jo varsin imaisevasta kokemuksesta. Ennakko-odotukset Tuskan vedosta ovat siis korkealla.


Kuva: Maria Louceiro

  • Akin tärpit:

Cult of Luna
19.15 – 20.15

Jos pitäisi esitellä modernin metallin todellista raskautta nimenomaan keikan muodossa, olisi ruotsalainen Cult of Luna hyvä vaihtoehto esimerkiksi. Cult of Luna tekee jo levyillään hypnoottisesta ja tonnin painoisista dystooppisen sludge-metallin jyräyksistä lavalla vieläkin intensiivisempiä kokovartalokokemuksia, joten Tuskassa kannattaa suunnata tajunta avoinna Helsinki Stagelle kello 19:15.

Battle Beast
16.15 – 17.15

Tärppinä tavallaan tarpeeton, koska Battle Beast soi Radio Rockia myöten joka paikassa ja kuuluu tunnustetusti maamme isoimpien rock-bändien joukkoon… Mutta tälle on syynsä: Battle Beast on kasvanut viime vuosina myös yhdeksi maamme viihdyttävimpiä live-orkestereita. Bändin läsnäolo ja energia, biisien koukuttava tarttuvuus ja kasarihengessä kimmeltävä show ovat jo nyt mallia stadion, joten Tuska-perjantaina on hyvä hakea energiaa Päälavalta kello 16.15.


Kuva: Jaakko Silvast

  • Tomin tärpit:

Marko Hietala
15.15 – 16.15

Maailman paras suomalainen heviääni soolotuotantonsa parissa. Ei voi kuin toimia.

Anthrax
18.15 – 19.15

Uskallan luvata, että hirmuvedossa oleva New Yorkin thrash-veteraani tulee näyttämään Tuska-yleisölle närhen pallit. Kuullaanko Now It’s Dark Helsingissä?

Amorphis
22.30 – 00.00

Amo ruopaisee Queen of Timen kokonaisuudessaan, Anneke vierailee. Siihen vielä parit hiti päälle ja a’vot. Ilta on komeassa paketissa!


Kuva: Markus Laakso

Lisää luettavaa