Tappamista naureskellen – Obituary soitti striimikeikalla Cause of Deathin

Obituary: Cause of Death – 24.10.2020 Striimikeikka

26.10.2020

Obituary soitti reilu viikko sitten debyyttilevynsä Slowly We Rotin striimikeikalla. Se sai jatkoa viime lauantaina, kun vuorossa oli luonnollisesti Cause of Deathin vuoro.

Obituary julkaisi vuonna 1990 Cause of Death -albumin, joka mullisti koko death metalin kenttää. Raskas ja likainen levy on kuin sukellus helvettiin. Bändin hidastempoinen death metal murskaa syvältä ja raastavasti, kuolettavasti, eikä sille ole montaa haastajaa vuosien varrella löytynyt.

Striimillä veljekset John ja Donald Tardy, Trevor Peres, Terry Butler sekä Kenny Andrews olivat silminnähden rennommalla päällä kuin edellisellä keikalla. Ehkäpä tällä kertaa tuli otettua muutama olut enemmän? Mokiakin nimittäin tuli, mutta äijät lähinnä naureskelivat pienelle hapuilulle.

Soundit olivat taas huippulaatua. Tällä kertaa katselin keikan korvakuulokkeiden kanssa. Pientä nillitystä voisi heittää livemiksauksen ylemmistä taajuuksista. Johnin ässät suhisivat ja basarit naksuivat melko terävästi, mutta skitat ja basso murisivat jumalaisesti.

Pienet kosmeettiset kämmit kuuluvat tietenkin livevetojen luonteeseen, eihän nyt kukaan jaksa staattisia keikkoja katsella.

Keikka kesti noin 45 minuuttia, jonka jälkeen kuultiin vielä neljä encore-biisiä. Yhteismittaa keikalla oli tunti ja kymmenen minuuttia. Sopiva mitta livestriimille.

Circle of the Tyrantsin yhteydessä tuli pieni muisto Celtic Frostin vuonna 2017 kuolleelle basistille Martin Eric Ainille.

Nyt muuten kuultiin myös Donaldin hauskoja höpinöitä. Viimeksi miekkosella ei ollut mikkiä, mutta onneksi tällä kertaa hänelle oli järkätty sellainen rumpujen viereen. Kovasti bändi haluaisi jo tien päälle keikkailemaan. Ymmärrettävää.

Erinomainen keikka taas, ei voi valittaa! Ensi viikonloppuna käynnistyy erilainen spektaakkeli USA:n presidentinvaalien muodossa, mutta sitä seuraavana viikonloppuna Obituary Live suuntaa kohti bändin treenistä, kaljatynnyreitä, harvinaisia biisejä, erikoisuuksia ja yleistä hengailua. Sitä odotellessa!

Settilista: Infected, Body Bag, Chopped in Half, Circle of the Tyrants, Dying, Find the Arise, Cause of Death, Memories Remain, Turned Inside Out, Encore: Straight to Hell, Threatening Skies, By the Light, I’m in Pain

Lisää luettavaa