Viimeinen päivä, viimeiset vinkit – Infernon tärpit Tuska-sunnuntaille

Sunnuntaina vielä jaksaa, jaksaa.

30.06.2018

Infernon kirjoittajat kertovat, mitä Tuska-sunnuntaina vielä on nähtävää ja koettavaa. Vinkkejä pudottelevat Aki Nuopponen, Jaakko Silvast, Tami Hintikka ja Tomi Pohto.

Akin tärpit:

  • Ihsahn

Tupla tai kuitti. Ainakin mitä tulee Ihsahnin keikkoihin näissä karkeloissa. Jos Emperor viilettää lauantaina kaaoksessa, sunnuntaina kuulijat tulevat yltämään kaikkialle norjalaisen metsän siimeksestä kaukaisimpiin galakseihin ja vaihtoehtotodellisuuksiin, kun Ihsahn uskomattoman taitavan bändinsä kera loksauttelee leuat kuin leuat auki kimuranteilla sävelillään.

  • Parkway Drive

”Kaikki core-musiikki on saatanasta”, totesi kollega taannoin Tuskassa. Vaikka fiilis olisikin tämä, tulkaapa äimistelemään Parkway Driven energiaa, riffejä ja ennen kaikkea BIISEJÄ Tuska-sunnuntaina. Tämä bändi sai vuonna 2014 Rock the Beach -festareilla aikaiseksi valtavan moshpitin meressä jo ensimmäisen biisinsä aikana. Miten käy tänä vuonna Tuskassa?

Jaakon tärpit:

  • Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus

Suomenkielisen metallin suurin ja kaunein teki paluun lavoille viime vuonna. Näin bändiltä edelliskesänä kaksi festarivetoa, jotka olivat mallia nostalgisen turvallinen. Viime vuoden lopulla Lutakossa raikasi soitannollisestikin huomattavasti tukevampi ja intomielisempi Niskis. Siksi uskon, että bändin tämän vuoden Tuskan-veto hakkaa edellisvuotisen puhtaasti lukemin 6-0.

  • Lauri Porra Flyover Ensemble

Jaa-a, saas nähdä, miten ”Bulevardin Burtonin” konservatoriojazz-pelehdintä istuu metallifestariolosuhteisiin. Taidosta se ei jää ainakaan kiinni. Tämä voi hyvinkin olla pelkkä kuriositeetti tai sitten vuoden yllättävin Tuska-keikka.

Tamin tärpit:

  • Europe

Pitkän linjan ruotsalaisrokkarit löivät itsensä läpi 1980-luvulla, löivät hanskat naulaan 1990-luvulla, ja palasivat kehään 2000-luvulla. Bändi on paljon muutakin kuin The Final Countdown, ja ylistävät kommentit niin levyistä kuin keikoista antavat luvan odottaa kovan luokan rock-konserttia.

  • Grave Pleasures

Motherblood-levyllään vakuuttanut Grave Pleasures jatkaa hajonneen Beastmilkin hyväksi havaitulla polulla. Mikäli maailmanlopun svengaava soundtrack kiinnostaa, niin ehdottomasti tälle keikalle – ja vaikka ei kiinnostaisikaan! Harmillinen päällekkäisyys Europen kanssa, mutta tee valintasi, tai vuorottele näiden kahden välillä.

Tomin tärpit:

  • Europe

Loppuu muuten se pikkupoikien nypräily, kun länsinaapurin hard rock -ammattilaiset saapuvat sunnuntaitamme ilahduttamaan. Pelkästään Joey Tempestin Viking Gabriellan kokoisen karisman ja Ian Hauglandin lihaksikkaan rumpaloinnin ajatteleminen saa käsivarret kananlihalle. Luvassa Out of This World -henkinen kokemus.

***

Lisää juttuja tulossa! Inferno seuraa festarimenoa laajalla miehityksellä koko viikonlopun.

Lisää luettavaa