Viimeiset lähtee! – Infernon Tuskatärpit sunnuntaille

Vielä jaksaa!

30.06.2019

Paikkoja ja päätä saattaa monella meistä jo vähän kolottaa, mutta näiden bändien voimalla puskee läpi viimeisenkin Tuskapäivän. Helposti.

  • Tamin tärpit:

Kaiser
14.25 – 14.55

Kolmantena Tuska-päivänä pelimestoille kannattaa hakeutua jo hyvissä ajoin, sillä kotimainen Kaiser tarjoilee kunnon möyryä ja pöristelee lahkeet lepattamaan. Stoner-trio hoiti viime vuonna ilmestyneellä esikoispitkäsoitollaan homman niin sanotusti himaan. Suuntaa siis sunnuntaina kello 14:25 Inferno-stagelle, niin kaikkoaa se kohmelo.

The Hellacopters
20.30 – 22.30

Koska Nicke Anderssonin Entombedia ei meinata saada tänne, niin tyytykäämme toistaiseksi herran kevyemmän osaston osaamiseen. Andersson ja kumppanit osaavat reippaan katurockin iskevimmät soinnut ja mehukkaimmat melodiat. Tässäpä sopivan kepeä, mutta kuitenkin tarpeeksi raju päätösakti vuoden 2019 Tuska-festareille.

  • Tomin tärpit:

The Hellacopters
20.30 – 22.30

Pohjolan rouhein rock-ryhmä päättää tämän vuoden Tuskan vauhdilla ja tyylillä. Nyt jo hihat tulessa!

  • Akin tärpit:

Hevisaurus
15.00 – 15.55

– Wooooo-o! Pirkolla on purkkaaaaa! Jos pitäisi listata viimeisen kymmenen vuoden ajalta parikymmentä tarttuvinta suomalaista power/heavy-kappaletta, voisi joukossa hyvinkin olla useampikin Hevisauruksen biisi. Lastenbändi tai ei, biisit puhuvat puolestaan. Jos täsmälleen samat kappaleet olisi julkaistu ”totisemmilla” sanoituksilla normaalin bändin voimin, kuuntelisi niitä aika hemmetin moni raskaamman musiikin aikuisemmista kuulijoista. Vaan kylläpä Jurahevi tulee sopimaan Tuska-sunnuntaihinkin mainiosti kahden päivän krebaamisen jälkeen. Kunhan ei vain olisi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä edessä Hirmuliskojen yö…

Rytmihäiriö
19.15 – 20.05

Mikäpä sopisi paremmin sekoittamaan päätä lähes heti Hevisauruksen jälkeen kuin Gambinan katkuisen punkahtavan metallin kruunaamattomat spurgut: Rytmihäiriö. Tämä lauma on muuttanut ulosantiaan paljon sitten vanhempien levyjensä, mutta viime vuonna julkaistu Gambinapsykoosi osoitti, että Alibi-henkisiä tarinoita suomalaisten viinantuoksuisimmista örinöistä voi kertoa muillakin tavoilla kuin hakkaamalla päätä seinään. Rytmihäiriö on saavuttanut psykoosin, jossa se on yhtä aikaa sairas ja sekava sekä kaunis ja runollinen. Ihan kuin me Tuska-kävijätkin!

Kuva: Anniina Saarela.

Lisää luettavaa