12 vuoden talviunet ovat ohi – kuuntele Silentiumin paluusingle!

Melodista metallia soittava Silentium esittelee uudella singlellään tulevan albumin suoraviivaisempaa ja iskevämpää puolta.

25.03.2020

Jämsäläislähtöinen Silentium julkaisi edellisen albuminsa Amorteanin syksyllä 2008, mutta on muutamia keikkoja lukuun ottamatta viettänyt sen jälkeen lähes 12 vuoden ajan hiljaiseloa.

Nyt Silentium valmistautuu julkaisemaan elokuussa kuudennen albuminsa saksalaisen Out of Line Musicin kautta. Ensimmäisenä singlenä levyltä kuullaan Unchained, joka edustaa albumin suoraviivaisempaa ja iskevämpää laitaa.

Laulaja Riina Rinkinen kertoo, että välivuosia ehti kertyä huomaamatta, vaikkei musiikin tekeminen tauonnut lainkaan.

– Tässä tuli elämä väliin. Myös henkilöstönvaihdokset bändissä hidastivat prosessia, ja kun sitten levyä vihdoin päästiin kasaamaan, haluttiin se tehdä niin pieteetillä kuin mahdollista, Rinkinen sanoo.

– Oli suorastaan liikuttavan upeaa päästä vihdoin tuottamaan uutta musiikkia. Toivottavasti maailma lakkaa palamasta syksyyn mennessä, jotta pääsemme sitä myös livelavoille soittamaan.

Uusi Unchained-single antaa hienosti esimakua Silentiumin uudistuneesta soundista, muttei kuitenkaan paljasta läheskään kaikkia tulevan albumin puolia. Levyltä löytyy myös jopa 10-minuuttisia, polveilevampia sävellyksiä.

– Unchained on ensimmäinen biisi, joka levylle valmistui – ja onkin ollut valmiina jo pitkään, Rinkinen avaa.

– Biisi nojailee Jannen (Ojala) rytmikkääseen rummutukseen ja kasvaa siitä Aapelin (Kivimäki) ja Juhan (Lehtioksa) asiallisen jynkkykitaroinnin voimin tehokkaaksi tukanheiluttajaksi. Kappale on uuden levyn biisikokoelmasta omanlaisensa otos, joka ei vielä paljasta albumin kokonaisilmettä. Tätä varten pudotellaan vielä pari sinkkua lisää.

YouTube video

Lisää luettavaa