25 vuotta genrensä huipulla – seuraavan Dimmu Borgir -levyn nimi ja kansikuva julki

25.01.2018

Edellisen levynsä Abrahadabran kahdeksan vuotta sitten julkaissut norjalaisen äärimetallin meganimi Dimmu Borgir on ilmoittanut vihdoin odotetun kymmenennen albuminsa tarkemmat infot.

Tuleva kiekko kantaa nimeä Eonian ja siltä tulee löytymään kymmenen kappaletta. Julkaisupäivä on 4. toukokuuta, ja levy-yhtiö tuttuun tapaan Nuclear Blast.

Albumin takaa löytyy tuttu kolmikko, eli laulaja Shagrath, sekä kielisoittajat Silenoz ja Galder. Rumpalina takoo kymmenen vuotta yhtyeen mukana ollut livemuusikko Daray ja koskettimia pimputtaa niin ikään vuosia livemiehistössä ollut entinen Apoptygma Berzerk– ja The Kovenant -mies Gerlioz.

Sanoituksellisesti Eonian seuraa filosofista polkua ja kertoo tarinaa ajan illuusiosta.

– Aikaa ei voi varsinaisesti määritellä, joten se on pelkkä illuusio. Ei ole olemassa kuin ”ikuinen nyt”, johon albumin nimi viittaa. Kun matkaamme näkyvien ja näkymättömien maailmojen välillä, käsitys ajasta katoaa, eikä sillä ole mitään merkitystä, Silenoz pohjustaa albumin konseptia.

Levyn ensimmäinen single Interdimensional Summit julkaistaan 23. helmikuuta sekä seiskatuumaisena vinyylinä että tietysti myös digitaalisena.

Lisää luettavaa