Abbathin toinen soololevy alkaa konkretisoitua – studioaika varattu, tuottaja nimetty

Ex-Immortal-nokkamiehen seuraava levy ilmestynee joskus ensi vuoden puolella.

Kuva: Markus Laakso

Entinen Immortal-nokkamies Abbath on suunnitellut omaa nimeään kantavan sooloprojektinsa toista pitkäsoittoa nyt jonkun aikaa. Nyt miekkonen on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa seuraajilleen iloisia uutisia: levyn äänitykset alkavat 3. joulukuuta.

Jatkoa vuoden 2016 Abbath-levylle äänitetään Dub Studiosissa Norjan Kristiansandissa. Tuottajana häärii Endre Kirkesola, joka on aiemmin työstänyt levyjä muun muassa Green Carnationin, Sirenian ja In Vainin kanssa. Sen tarkempia suunnitelmia, kuten mahdollista julkaisuaikataulua, ei tähän hätään ole vielä tiedossa, mutta jäämme seuraamaan tilannetta suurella mielenkiinnolla.

Levyn ja yhtyeen ympärillä on ehtinyt käydä jo pientä kuohuntaa, kun basisti King ov Hell ilmoitti kesällä eroavansa yhtyeestä, koska hänen mukaansa tulevan levyn sanoitukset olivat ristiriidassa bändin imagon kanssa. Lyriikoiden kerrotaan saaneen inspiraatiota psykiatri Carl Gustav Jungin teksteistä, eivätkä Jungin yhteydet kristilliseen mystiikkaan istuneet yhteen Kingin ajatusmaailman kanssa.

❗ ANNOUNCEMENT ❗Recordings for second full length album will start on December 3rd with ENDRE KIRKESOLA at "DUB…

Posted by ABBATH -Official- on Monday, November 12, 2018