Aborted aikoo juhlistaa pyöreitä täyttävää debyyttialbumiaan erikoisjulkaisulla

Belgialaisjyrä haluaa tarjota faneilleen jotain vanhaa ja jotain uutta.

Belgialaisen äärimetalliyhtye Abortedin esikoispitkäsoitto The Purity of Perversion ilmestyi vuonna 1999 eli 20 vuotta sitten. Yhtye suunnittelee juhlistavansa merkkivuotta erikoisjulkaisulla, jolla se tarjoaa faneilleen sekä jotain uutta että jotain vanhaa. Solisti Sven de Caluwé puhui asiasta hiljattain Heavy New Yorkin haastattelussa, jossa tämä lisäksi kertoi bändin äänittäneen viime vuonna ilmestynyttä TerrorVision-levyään varten paljon ylimääräistä materiaalia.

”Meillä oli jotain 65-70 minuuttia musiikkia ja levy-yhtiö halusi meidän trimmaavan ylimääräiset pois. Heistä se oli liikaa. Se oli vaikea paikka, koska rakastimme kaikkia biisejä, mutta kuunneltuamme masteria, totesimme sen olevan kieltämättä vähän turhan intensiivinen. Pudotimme siis kolme biisiä pois ja päätimme käyttää ne joskus myöhemmin”, de Caluwé kertoo.

”Koska tänä vuonna on juhlavuosi, haluamme tehdä jotain spesiaalia. Aiomme käyttää ainakin yhtä näistä kolmesta biisistä, teemme nipun uusia biisejä ja sitten äänitämme uudelleen kahden ensimmäisen levymme biisejä. Kokoamme niistä sitten julkaisun, jolla juhlistamme [debyytin] 20 vuotta sekä tarjoamme faneille jotain ihan uutta.”