Aerosmith-rumpali haastoi muun yhtyeen oikeuteen – Joey Kramer ei ole soittokunnossa, sanovat bändin jäsenet

Kramer pitää väitteitä pöyristyttävinä ja nöyryyttävinä.

22.01.2020

Rocklegenda Aerosmithin riveissä kuohuu. Muun muassa olkapäävamman vuoksi jo puolisen vuotta sivussa ollut rumpali Joey Kramer (kuvassa oikeassa laidassa) on viihdesivusto TMZ:n mukaan haastanut muun yhtyeen oikeuteen, koska nämä eivät ole ottaneet häntä takaisin riveihinsä noin vain. Kramer hakeekin nyt pääsyä takaisin rumpupallille tuomarin päätöksellä.

Yhtyeen on tarkoitus vastaanottaa MusiCaresin Person of the Year -tunnustus tulevana perjantaina (24.1.) sekä esiintyä pari päivää myöhemmin sunnuntaina pidettävässä Grammy-gaalassa. Kramer olisi halunnut esiintyä tilaisuuksissa yhtyeensä kanssa, mutta kertoo joutuneensa todistelemaan soittokykyään ja -kuntoaan koesoittotilaisuudessa. TMZ:n haastattelemien lähteiden mukaan Kramerin soitto ei muun bändin mielestä ollut vaadittavalla tasolla, jotta hän voisi esiintyä näin lyhyellä varoitusajalla.

”On enemmän kuin musertavaa, että minua estetään soittamasta bändissä, jolle olen uhrannut elämästäni 50 vuotta. Tässä ei ole kyse rahasta. Minulta evätään mahdollisuus tulla tunnustetuksi kollegoideni kanssa siitä eämäntyöstä, jonka olemme tehneet. MusiCaresin Person of the Year ja Grammyjen elämäntyöpalkinto ovat asioita, jotka eivät tule toistumaan”, yhtyeen perustajajäseniin kuuluva Kramer sanoo TMZ:lle lähettämässään lausunnossa.

”Toivottavasti fanit ymmärtävät, että yritän vain päästä takaisin bändiin, jota he rakastavat – eli Aerosmithiin, jossa ovat kaikki viisi alkuperäisjäsentä. Aerosmithin todellinen taika tapahtuu vain silloin, kun kaikki me olemme yhdessä. Se, että minut on syrjäytetty paikaltani enkä voi juhlia menestystämme sekä elämäntyöni tunnustusta, on yksinkertaisesti väärin.”

People-lehti julkaisi muun yhtyeen vastineen Kramerin syytteelle ja rumpalin kommenteille:

”Joey Kramer on veljemme; hänen hyvinvointimme on äärimmäisen tärkeä asia meille. Hän ei kuitenkaan ole ollut fyysisesti ja henkisesti kykenevä soittamaan – minkä hän on itsekin myöntänyt – viimeisen kuuden kuukauden ajan. Olemme kaivanneet häntä ja rohkaisseet häntä monesti tulemaan takaisin, mutta hän ei ole tuntenut olevansa vielä valmis”, yhtye kirjoittaa.

”Nyt aivan viime hetkellä Joey on yhtäkkiä hyväksynyt kutsumme, mutta meillä ei valitettavasti ole tarpeeksi aikaa Grammy-tilaisuuden vaatimille treeneille. Olisi väärin häntä, itseämme ja fanejamme kohtaan ottaa hänet mukaan ilman, että olisimme hyvin valmistautuneita. Siihen liittyen hän päätti nostaa meitä kohtaan syytteen viikkoa ennen Grammy-gaalaa välittämättä siitä, miten vähän aikaa meillä valmistautua näihin tärkeisiin tilaisuuksiin. Tästä johtuen hän ei valitettavasti voi soittaa kanssamme, mutta on tietenkin tervetullut juhlimaan kanssamme sekä Grammy- että MusiCares-gaaloihin. Meitä sitova yhteys on paljon enemmän kuin vain yhdessä lavalla viettämämme aika.”

Tässähän on siis hyvin samanlainen kuvio käynnissä kuin taannoin Black Sabbathilla ja Bill Wardilla. Erikoista ja surullista. Jäämme seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Lisää luettavaa