Agalloch pistää pillit pussiin

14.05.2016

Pitkän linjan black/folk metal -yhtye Agalloch on lyönyt hanskat naulaan. Bändi tiedotti asiasta Facebook-sivullaan eilen:

– 20 vuoden, viiden kokopitkän albumin, monien ulkomaan kiertueiden ja lukuisien muiden äänitteiden jälkeen, John Haughm ja muu bändi (Don Anderson, Jason Walton ja Aesop Dekker) ovat lähteneet eri suuntiin. Emme vielä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan eri osapuolille. Haluamme yhdessä kiittää kaikkia fanejamme ympäri maailmaa. On myös aivan liikaa muita ihmisiä, joita täytyy kiittää siitä, että tämä bändi on olemassa. Te tiedätte keitä olette.

Pari tuntia tämän ilmoituksen jälkeen bändin keulahahmo John Haughm lisäsi, että nimenomaan hän on lopetuspäätöksen takana:

– Koska olen saanut tulvan yhteydenottoja, haluan selventää joitakin asioita. Otan täyden vastuun päätöksestä erota toisista jäsenistä. Tämä oli vaikea ja pitkään mietitty juttu, joka on ollut kehitteillä jo parin vuoden ajan. En yksinkertaisesti pysty jatkamaan bändin kanssa sellaisena kuin se oli. Minun oli tehtävä muutos, koska motivaationi ja inspiraationi olivat alkaneet täysin kadota. En tiedä, onko tämä Agallochin peruuttamaton loppu vai mahdollinen uusi alku. En usko, että tiedän vielä hetkeen aikaan. Bändi on yksinkertaisesti nyt karsittu takaisin sen yhteen, uraauurtavaan perustajajäseneen, ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Kaiken muun suhteen tulevaisuus on epävarma.

Lisää luettavaa