”Ajattelimme hänen päin vastoin yllättyvän jos olisimme pyytäneet hänet takaisin” – Ian Hill kommentoi ex-Judas Priest -kitaristin lausuntoja

Basistista tuntuu oudolta, että K.K. Downing olisi ollut "shokissa" siitä, ettei häntä pyydetty tuuraamaan Glenn Tiptonia.

Judas Priest julkaisee uuden Firepower-pitkäsoiton perjantaina 9. maaliskuuta. Uusi levy on kuitenkin jäänyt uutispalstoilla pahasti sivuun sen jälkeen, kun pitkäaikainen kitaristi Glenn Tipton tiedotti sairastavansa Parkinsonin tautia, joka estää tätä osallistumasta yhtyeen alkavalle kiertueelle. Lisää vettä myllyyn heitti vuonna 2011 bändistä lähtenyt K.K. Downing, joka kertoi olleensa ”shokissa ja yllättynyt”, ettei bändi kysynyt häntä tuuraamaan Tiptonia vaan valitsi pestiin uuden albumin tuottaneen Andy Sneapin.

Yhtyeen basisti Ian Hill kertoo tuoreessa Metal Wanin haastattelussa olleensa puolestaan yllättynyt Downingin lausunnoista.

”Rehellisesti ottaen Kenin sanomiset tulivat aika puskista. Hän jäi eläkkeelle seitsemän vuotta sitten ja teki harvinaisen selväksi, ettei hän halua tulla enää takaisin. Joten on mielestäni todella yllättävää, että hän olisi yllättynyt siitä ettei häntä pyydetty takaisin. Me puolestaan ajattelimme hänen päin vastoin yllättyvän jos olisimme pyytäneet hänet takaisin!” Hill kummastelee.

”Enpä tiedä. Jos pelinrakentaja jää eläkkeelle, korvaat kaverin uudella. Jos kahden tai kolmen vuoden kuluttua [uusi kaveri] loukkaantuu, ei silloin haeta takaisin sitä tyyppiä joka jäi eläkkeelle vaan joku uusi. Tämä on pitkälti sama juttu.”

Judas Priest nähdään ”uuden pelinrakentajan” kanssa Suomessa seuraavan kerran Hyvinkään Rockfesteillä kesäkuun alussa.