Ajatuksenvirtaa ja tuomion kanssa flirttailevaa kuoloa – kuuntele Cult of Endtimen debyytti

25.05.2015

Cult of Endtime julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina 29. toukokuuta. In Charnel Lights -pitkäsoiton julkaisijana toimii Svart ja levy on kuunneltavissa ennakkoon alla.

Vuonna 2010 perustettu joensuulaisyhtye ei esikoisellaan pelkää naittaa death metaliinsa doominsuuntaisia osuuksia. Kuuntele levy ja lue bändin kommentit soittimen alapuolelta.

1. A Vast Cosmic Horror

Heikki Miettinen: – Sanoitukset on tehty noin tunnissa puhtaan ajatuksenvirtametodin voimin. Abstraktia ja improvisoitua, mutta visuaalista kieltä.

Ohto Jaatinen: – Luonteva aloitusbiisi. Tuo aika hyvin esille elementit mistä bändissä on kyse.

2. Cairns on Mercury

Heikki: – Pulp-skifiä yhdistettynä okkultismiin. Täysin päätön tarina tutkimusmatkasta Nabun salaisuuksien lähteelle, jota oli hauska kirjoittaa.

Ohto: – Raakilevaiheessa tuntui itsestä vähän jämäbiisiltä, mutta hyvä ettei tullut hylättyä. Itsellä tulee väkisin Jörgen Sandströmin aikainen Grave mieleen rytmisten riffien ja Heikin laulujen yhdistelmästä mikä nyt ei ainakaan huono juttu voi olla.

3. Prognatus De Sigillum

Ohto: – Yksi omista suosikeista. Ensimmäinen levylle varsinaisesti tehty biisi, taisi valmistua 2011 tammikuussa. Tunnelmaltaan melkeinpä paras levyn biiseistä. Jopa vähän funeral doom -fiilistä.

4. The Colossus Fell

Heikki: – Valtavasti T.S. Eliotin The Waste Land -runosta vaikutetta ottanut apokalyptinen kappale sivistyksen tuhosta ja uudelleen luomisesta.

Ohto: – Aika vaihteleva biisi. Löytyy hidastelua, tempon vaihdoksia, Bolt Thrower -tyyppistä suoraa sahailua, punkin räimettä sekä melodiaa vanhemman Amorphiksen hengessä.

5. Hidden Gods

Ohto: – Levyn hitain ja poikkeavin biisi. Hidasta perinteistä doomia, kieroja tahtilajeja ja jonnin verran stoner-vaikutteita varsinkin väliosassa.

6. Gnostic Haeresis

Heikki: – Minuuden kahleiden katkaiseminen itsetuhon voimalla ja sitä seuraava nousu Monadiksi arjen harmauden yläpuolelle.

Ohto: – Valmistui juuri ennen rumpuäänitysten alkua. Vähän meinasi jopa kiire tulla, että syntyykö biisiä vai otetaanko demolta korvaaja, kun studioaika rupesi lähestymään. Yksissä treeneissä ehdittiin kokeilemaan.

7. Funeral Voyagers

Ohto: – Taisi ekat riffit saada alkunsa Benedictionin The Grand Leveller -albumia kuunnellessa. Meni pisimpään levyn biiseistä, ennen kuin lopullinen muoto löytyi.

8. Discourse with the Dead

Heikki: – Kahden ensimmäisen kappaleen tavoin sanoitukset syntyivät tietyssä mielentilassa hirveällä vauhdilla ja ovat kenties levyn suoraviivaisinta kuoleman ylistystä.

Ohto: – Ainoa demoilta mukaan nostettu veisu. Demobiiseistä viimeisimpänä tehty ja tuntuikin ainoalta levyn linjaan sopivalta niin päätettiin ottaa mukaan. Tästä se bändin doomimpi vaihde taisi saada alkunsa. Hitaita biisejä tuli kyllä aiemminkin yritettyä, mutta ei vaan osannut tehdä.

Lisää luettavaa