Alase esittelee uutta levyään hauraita tunteita kuvaavalla singlellä – ”Edustaa hyvin albumin monia musiikillisia elementtejä”

A Matter of Time on Alasen toinen studioalbumi.

18.01.2023

Tunnelmallista progressiivista metallia soittava kotimainen Alase julkaisee toisen studioalbuminsa A Matter of Time huhtikuun 14. päivä Inverse Recordsin kautta. Levyä esitellään nyt Clear Sky is Not a Curse -singlellä, jonka kylkeen tehdystä musiikkivideosta vastaa Aarni Visuals.

”Valitsimme Clear Sky is Not a Cursen ensimmäiseksi singleksi, koska kappale on melko suoraviivainen, mutta silti progressiivinen. Kappale on täynnä koukkuja ja se edustaa hyvin albumin monia musiikillisia elementtejä. Jälleen kerran sanoittajamme Ninni Swan onnistui kuvaamaan tekstissään hauraita tunteita, joihin moni voi samaistua. Laulaja Juha Tretjakov lauloi lähes kaikki levyn kappaleet ja hänen äänensä sopii täydellisesti myös Clear Sky is Not a Curseen. Jos minun pitäisi verrata tätä kappaletta muihin bändeihin, mielestäni tässä liikutaan tyylillisesti melko samassa maastossa Katatonian ja Volan kanssa, koska ne yhdistävät kauniita tunnelmallisia elementtejä murskaavan raskaisiin rumpuihin ja riffeihin”, kommentoi kitaristi Janne Lunnas.

Lisää luettavaa