Albert Hofmann ansaitsee osakseen lisää lauluja, keksihän mies LSD:n!

13.10.2015
Kuva: Jess and the Ancient Ones julkaisee toisen pitkäsoittonsa 4. joulukuuta Svartin kautta. Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes -nimiseltä albumilta lohkaistu ensimmäinen single ja siitä Costin Chioreanun animoima video ovat varmasti psykotroopikkojen mieleen. In Levitating Secret Dreams on nimittäin oodi LSD:n keksijälle Albert Hofmannille (1906–2008). Hofmaan valmisti LSD:tä ensi kertaa vuonna 1938. Kuollessaan 102-vuotiaana Hofmann oli yhä vakuuttunut keksimänsä aineen merkittävyydestä. Psyykenlääkkeenä sitä käytettiin 1940-luvun lopulta lähtien, CIA tutki LSD-projekteissaan 1950-luvulla sen käyttöä totuusseerumina, ja päihdekäytön makuun päästiin 1960-luvulla. YK:n vuoden 1971 huumausainesäädöksessä LSD oli kiellettyjen listalla katagoriassa I, mikä esti LSD-tutkimuksen kaikissa jäsenmaissa. Oman LSD-tutkimuksen voi aloittaa vaikkapa Wikipediasta. – Uusi albumi voidaan nähdä siltana menneen ja nykyisyyden välillä. Jotkut ajatukset, sanat ja runot vesimiehen ajalta on tuomittu kestämään ikuisesti ja inspiroimaan sukupolvia sukupolvien jälkeen. Aikakauden sanoman ydin säilyy aina samana, ja ne ovat rakkaus ja vapaus, yhtyeen pääasiallinen säveltäjä Thomas Corpse kommentoi. Ei muuta kuin turn on, tune in ja drop out.

Jess and the Ancient Ones julkaisee toisen pitkäsoittonsa 4. joulukuuta Svartin kautta. Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes -nimiseltä albumilta lohkaistu ensimmäinen single ja siitä Costin Chioreanun animoima video ovat varmasti psykotroopikkojen mieleen. In Levitating Secret Dreams on nimittäin oodi LSD:n keksijälle Albert Hofmannille (1906–2008).

Hofmaan valmisti LSD:tä ensi kertaa vuonna 1938. Kuollessaan 102-vuotiaana Hofmann oli yhä vakuuttunut keksimänsä aineen merkittävyydestä. Psyykenlääkkeenä sitä käytettiin 1940-luvun lopulta lähtien, CIA tutki LSD-projekteissaan 1950-luvulla sen käyttöä totuusseerumina, ja päihdekäytön makuun päästiin 1960-luvulla. YK:n vuoden 1971 huumausainesäädöksessä LSD oli kiellettyjen listalla katagoriassa I, mikä esti LSD-tutkimuksen kaikissa jäsenmaissa. Oman LSD-tutkimuksen voi aloittaa vaikkapa Wikipediasta.

– Uusi albumi voidaan nähdä siltana menneen ja nykyisyyden välillä. Jotkut ajatukset, sanat ja runot vesimiehen ajalta on tuomittu kestämään ikuisesti ja inspiroimaan sukupolvia sukupolvien jälkeen. Aikakauden sanoman ydin säilyy aina samana, ja ne ovat rakkaus ja vapaus, yhtyeen pääasiallinen säveltäjä Thomas Corpse kommentoi.

Ei muuta kuin turn on, tune in ja drop out.

Lisää luettavaa