Amerikkalaismedia listasi 30 maan parhaimmat metallibändit – suomalaisedustaja ”nosti melodian ja soittotaidon takaisin pääosaan”

Kuva: Jarmo Katila

Raskaaseen musiikkiin erikoistunut Loudwire-sivusto rakastaa listoja. Nyt tämä amerikkalaismedia on listannut kolmenkymmenen maan parasta hevibändiä.

Suomen ykköseksi media nostaa kenties vähemmän yllättäen hyvän jalansijan Amerikassa saaneen Children of Bodomin. Loudwire perustelee valintaansa seuraavasti:

”90-luvun lopulla rytmi ja groove oli metallimusiikin pakkomielle ja jokainen bändi apinoi Dimebag Darrellia – kitarasooloja lukuunottamatta. Teini-ikäinen Children of Bodom nosti melodian ja soittotaidon takaisin pääosaan neoklassis-vivahteisilla ja glam rockiin kumartavilla riffeillä ja räjähtävillä biiseillä. Hatebreeder ja Follow the Reaper olivat todellisia laukaisualustoja näille suomalaisille ja osoittivat, että äärimetallikin voi olla räikeää.”

Eikä Bodom ole ollenkaan huonossa seurassa. Loudwire nimeää kovimmiksi yhtyeiksi muun muassa Black Sabbathin (Englanti), Metallican (USA), Behemothin (Puola), Opethin (Ruotsi), Scorpionsin (Saksa), Sepulturan (Brasilia), Emperorin (Norja) ja Gojiran (Ranska). Voit lukea koko listan täältä.

Children of Bodomin juhlii debyyttialbumi Something Wildin kaksikymppisiä kiertueella, jonka setti painottuu vanhaan materiaaliin. Kiertue päättyy Helsingin The Circukseen 6. huhtikuuta.