Amerikkalaismedia rankkasi rock- ja metallimusiikin parhaat kosketinsoittajat – mukana Janne Wirman ja Jens Johansson

12.12.2016

Arvostettu amerikkalainen rock- ja metallimusiikkiin erikoistunut musiikkisivusto Loudwire on jälleen listannut asioita. Tällä kertaa otsikkona on kaikkien aikojen kymmenen parasta kosketinsoittajaa.

Suomi on tällä(kin) listalla hyvin edustettuna, sillä Children of Bodomin Janne Wirman löytyy listan sijalta kuusi. Sijalta seitsemän löytyy puolestaan Jens Johansson, joka on pitkään toiminut Suomen power metal -ylpeyden, Stratovariuksen kosketinsoittajana. Taakseen kaksikko jättää muun muassa Ken Hensleyn (Uriah Heep) ja Ray Manzarekin (The Doors).

Huomionarvoista on myös se, että Wirman ja Johansson ovat kolmen parhaan joukkoon sijoitetun Jordan Rudessin (Dream Theater) lisäksi ainoat kiipparistit, jotka ovat edelleen hyvin aktiivisia ja/tai jotka ovat listan muihin muusikkoihin nähden varsin uusia tulokkaita alallaan. Muut noteeratut kun löytyvät pääasiassa (progressiivisen) rockin klassikkoajalta, eli 70-luvulta. Syynä tähän lienee 80-luvulla soittimen hiipunut suosio, kiitos tuplakitaran äänekkään jyräyksen.

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa