Amorphisin Tomi Koivusaari julkaisi uuden soolosinglen – Mariska vierailevana tähtenä

Magenta on toinen single Koivusaaren Bjørkø-sooloprojektilta.

20.10.2023

Amorphis-kitaristi Tomi Koivusaari julkaisee joulukuussa Bjørkø-sooloprojektinsa esikoispitkäsoiton Heartrot. Svart Recordsin kautta julkaistavalta levyltä on aiemmin julkaistu single Heartroot Rots, jolla vieraili Carcass-yhtyeen Jeff Walker. Nyt levyä esitellään uudella Magenta-singlellä, jolla vierailee vuorostaan Mariska.

”Maamme parhaimpiin sanottajiin kuuluva Mariska on aito ja tyylikäs artisti, jonka lähestymistapa sopii täydellisesti kappaleen tunnelmaan. Magenta on koko levyntekoprosessin aloittanut sävellystyö. Biisi saattaa olla täyspitkän kevein, mutta ei todellakaan kepein kappale. Sen piti olla alun perin kymmenminuuttinen instrumentaali-leijuntapala, mutta kun pyysin Mariskaa mukaan projektiin, kappale sovitettiin uudelleen sopivampaan muotoon”, Koivusaari kommentoi.

Joulukuun 1. päivä ilmestyvän Bjørkø-debyytin jokaisen biisin tulkitsee eri solisti. Laulajakaartiin lukeutuvat Jeff Walkerin ja Mariskan lisäksi muun muassa Tomi Joutsen, Marko Hietala, Sólstafir-yhtyeen Addi Tryggvason sekä Ismo Alanko ja Velcrasta tuttu Jessi Frey. Koivusaaren itsensä lisäksi levyllä soittavat puolestaan Waltteri Väyrynen (Opeth, ex-Paradise Lost), Lauri Porra (Stratovarius) sekä Janne Lounatvuori (Hidria Spacefolk).

”Albumi on soololevy, mutta vieraat ovat tuoneet vahvan oman panoksensa lopputulokseen. Suurin osa kappaleiden laulumelodioista on laulajien itsensä työstämiä. Taitavien muusikoiden oma osaaminen, ideat ja nyanssit ovat äärimmäisen olennainen lisä lopputuloksen kannalta”, toteaa Koivusaari.

Lisää luettavaa