Anatheman Daniel Cavanagh julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa – Mukana myös Anneke van Giersbergen

Tuoreimman Anathema-albumin julkaisusta on kulunut vasta muutamia kuukausia, mutta Daniel Cavanaghilla on hihassaan vielä seitsemän mittavan kappaleen verran yhä henkilökohtaisempaa musiikkia.

Brittiläinen progerockin tämän hetken vahvimpiin nimiin lukeutuva Anathema julkaisi kevään ja kesän taitteessa uuden The Optimist -albumin, jolla yhtye matkasi muutamia aiempia luomuksiaan tummasävyisempiin maisemiin.

Vain muutamia kuukausia Anathema-albumin julkaisun jälkeen yhtyeen pääasiallinen säveltäjä Daniel Cavanagh valmistautuu julkaisemaan ensimmäisen sooloalbuminsa. Monochrome -albumi julkaistaan 13. Lokakuuta juuri samoihin aikoihin, kun Anathema kiertää Eurooppaa uuden albuminsa kiertueen merkeissä.

”Suurin osa näistä kappaleista olisi hyvinkin voinut päätyä joko viimeisimmälle tai jollekin tulevalle Anathema-albumille, eikä niiden vieminen bändiltä ollut helppo päätös, mutta kappaleiden henkilökohtainen luonne suorastaan vaati tätä. Mukana on joitakin parhaista sävellyksistäni vuosikymmeneen, kuten ”The Exorcist” ja ”The Silent Flight of the Raven Winged Hours”, Daniel kertoo.

Cavanagh vastaa itse valtaosasta albumin soittimista ja lauluista, mutta mukana on myös muutamia vierailijoita. Uudesta VUUR-yhtyestään, soolotuotannostaan ja The Gatheringista tuttu Anneke van Giersbergen laulaa albumilla kolmessa kappaleessa ja huippulahjakas Anna Phoebe vastaa albumin viuluraidoista.

Monochromen kappalelista näyttää tältä:

1. The Exorcist (06:43)
2. This Music (04:50)
3. Soho (07:39)
4. The Silent Flight Of The Raven Winged Hours (09:03)
5. Dawn (02:42)
6. Oceans Of Time (08:14)
7. Some Dreams Come True (08:34)

Maistiaisen albumilta voi kuunnella nyt alta ”The Exorcist” -kappaleen muodossa.