Anvil-nokkamies ei enää innostu levyjen tekemisestä – ”Kyse ei ole siitä ettenkö pystyisi, vaan siitä etten halua”

Steve "Lips" Kudlow myöntää bändin julkaisutahdin olevan aivan liian tiivis.

13.06.2024

Vuonna 1978 perustettu kanadalainen heavy metal -veteraani Anvil on julkaissut urallaan kunnioitettavat 20 studioalbumia, joista viimeisin One and Only ilmestyy kesäkuun lopulla. Paria hieman pidempää väliä lukuun ottamatta yhtye on siis julkaissut uusia levyjä 1-2 vuoden välein. Tuoreessa Blabbermouthin haastattelussa bändin pääasiallinen biisintekijä, laulaja-kitaristi Steve ”Lips” Kudlow kuitenkin myöntää, ettei ole itse enää järin innostunut näin tiiviistä julkaisutahdista.

”Rumpalini (Robb Reiner) potkii minua jatkuvasti perseelle. Hän miettii jo nyt seuraavaa levyä ja kyselee minulta, olenko jo tehnyt biisejä. Minä olen vain, että ’Voisimmeko edes odottaa että saamme tämän ulos ja näemme, mitä tapahtuu? Ei meillä ole edes levytyssopimusta. Yksi asia kerrallaan’. Mutta hän jankuttaa, että aika käy vähiin”, Kudlow sanoo ja alleviivaa, että kyse ei ole siitä, etteikö ideoita riittäisi.

”Aina löytyy jotain, mistä kirjoittaa sanoja ja ammentaa riffejä. Ne eivät lopu minulta koskaan. Ihmettelen tyyppejä, jotka sanovat että heillä on valkoisen paperin kammo. Ei, olet vain laiska. Sitä se on. Istut vain alas ja alat hommiin, niin yksinkertaista se on.”

”Minä en edes tiedä, mitä sellainen valkoisen paperin kammo tarkoittaa. Mutta en vain halua nyt [tehdä biisejä]. Kyse ei ole siitä ettenkö pystyisi, vaan siitä etten halua.”

Kudlow’n mielestä uuden levyn julkaiseminen joka toinen vuosi vie uudesta musiikista hohdon. Hän sanoo itse nauttivansa tällä hetkellä ainoastaan keikkailusta.

”Jos katsot bändejä, jotka eivät ole julkaisseet mitään kymmeneen vuoteen, kaikki ovat aivan innoissaan kun jotain uutta tulee. Mutta kukaan ei ole innoissaan, jos levyjä tulee parin vuoden välein. Ne kiinnostavat ehkä viikon, haha!”

”Ehkä muutaman kuukauden päästä voin taas kuunnella levyämme ja nauttia siitä. Mutta tällä hetkellä, miksi kuuntelisin sitä? Kuulen sen jo päässäni ennen kuin laitan levyä soittimeen. Se on liian iskostunut mieleeni. Tarvitsen aikaa ja tilaa. Sama koskee kirjoittamista. Mielestäni kolme viimeisintä levyämme eivät eroa toisistaan, koska olemme tehneet ne heti toisensa perään. Se ei ole maailman paras idea enkä ole siitä erityisen tyytyväinen. Julkaisemme liikaa ja niitä aletaan pitää itsestäänselvyytenä. Motörheadkin julkaisi pitkään levyjä joka toinen vuosi, mutta suurin osa omistaa kuitenkin vain yksi tai kaksi Motörhead-levyä.”

Lisää luettavaa