Apocalyptica julkaisi komean musiikkivideon Metallica-coverilleen

Tämä versio ei alkuperäisen rinnalla häpeä!

06.04.2024

Sellohevin suunnannäyttäjä, kotimainen Apocalyptica ampaisi suosioon 90-luvulla soittamalla Metallican ikonisimpia biisejä toisin kuin kukaan aiemmin – jousisoittimilla ja instrumentaaliversioina.

Sittemmin yhtye on tehnyt covereita muidenkin bändien kappaleista ja julkaissut paljon omaakin musiikkiaan. He ovat tehneet vuosien varrella yhteistyötä lukuisten tunnettujen artistien kanssa, esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa Dave Lombardo, Sandra Nasic, Ville Valo, Till Lindemann, Corey Taylor ja Nina Hagen.

Tulevan levynsä kanssa bändi on palaamassa jälleen suosionsa juurille, sillä se on jatkoa heidän vuonna 1996 julkaistulle debyytilleen Plays Metallica by Four Cellos. Kesäkuun 7. päivä ilmestyvä albumi on nimeltään Plays Metallica Vol. 2 ja se sisältää seuraavat kappaleet:

  1. Ride the Lightning
  2. St Anger
  3. The Unforgiven II
  4. Blackened
  5. The Call of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
  6. The Four Horsemen (feat. Robert Trujillo)
  7. Holier Than Thou
  8. To Live Is to Die
  9. One
  10. One (Instrumental)

Levy jäi pitkäaikaisen rumpali Mikko Sirénin viimeiseksi bändin riveissä. Tulevalta albumilta on aiemmin julkaistu Robert Trujillon kanssa soitettu single The Four Horsemen ja nyt päivänvaloon on päästetty musiikkivideoineen kappale The Unforgiven II. Videon on ohjannut ja editoinut Patric Ullaeus, ja se on kuvattu Ruotsissa upeassa Tjolöholmin linnassa. Video katsottavissa alla.

Lisää luettavaa