Aquaman-näyttelijä Jason Momoa kertoo rakastuneensa bassoon Toolin ansiosta – ”Silloin intohimoni soitinta kohtaan räjähti”

Momoa ei kuitenkaan aio yrittää kokeilla onneaan muusikkona vaan pitäytyy näyttelemisessä.

09.02.2021

Muun muassa Aquamanista ja Game of Thronesista tuttu näyttelijä Jason Momoa tunnetaan raskaamman musiikin ystävänä ja on soittanut itsekin kitaraa pienestä pitäen. Hiljattain tämä on kuitenkin hurahtanut bassonsoittoon siinä määrin, että tämä hankki Fenderiltä customoidun bassokitaran ja kävi hakemassa soittovinkkejä Primuksen Les Claypoolilta. Tuoreessa Bass Player -lehden artikkelissa Momoa kertoo rakastuneensa bassoon Tool-yhtyeen ansiosta.

”Olimme Aquamanin kuvauksissa ja minulla on aina soittimia mukana. Poikani soitti rumpuja ja tyttäreni kitaraa. Oli assistenttini syntymäpäivä ja hän todella takastaa Toolia, joten lainasin kaveriltani basson ja soitimme hänelle Soberin. Silloin intohimoni soitinta kohtaan räjähti. Heti kun otin sen syliini, tunsin sen yhteyden – ja se oli siinä”, Momoa kertoo.

”Olen aina halunnut soittaa bassoa. Sen jälkeen hankin pystybasson ja siitä on nyt tullut toinen intohimoni. Sen soittamisesta saa maagisen tunteen. Nyt olen ajatellut, että hemmetti, olisinpa opetellut bassonsoittoa nuorempana. Mutta nyt otan sen menetetyn ajan takaisin.”

Musiikki on vahvasti läsnä, kun Momoa kehittelee valkokankaalla esiintyviä hahmojaan – moni niistä on saanut runsaasti vaikutteita esimerkiksi Metallicalta, Toolilta ja Panteralta – mutta sen suurempaa halua musiikkiuralle hänellä ei kuitenkaan ole.

”Minulla on paljon muusikkoystäviä ja rakastan heitä ja minusta on okei, jos he näyttelevät. Mutta aina kun näen näyttelijän, joka yrittää olla muusikko, se on… Äh… Se toimii todella harvoin. En koskaan sano ei koskaan ja nautin suuresti, kun saan soittaa ystävieni kanssa esimerkiksi hyväntekeväisyysjutuissa, koska se on hyvän asian puolesta. Mutta tuntisin olevani aivan väärässä paikassa, jos lähtisin vaikka kiertueelle”, Momoa tuumaa.

Lisää luettavaa