Armored Saint/Fates Warning -basisti ei kadu päätöstä jättää Metallican koesoitto väliin – ”Olen tyytyväinen siihen, missä ja kuka olen nyt”

Kuva: Armored Saint, Facebook

Metallican basisti Cliff Burtonin kuoltua Master of Puppets -levyn kiertueella Ruotsissa 1986 yhtye nousi nopeasti jaloilleen Jason Newstedin avustuksella. Newsted ei kuitenkaan ollut bändin ainoa vaihtoehto täyttämään Burtonin suuria saappaita.

Yksi koesoittoon kutsutuista oli Armored Saintissa ja Fates Warningissa soittava Joey Vera. Vera jutteli aiheesta itävaltalaismedia Stormbringerin tuoreessa haastattelussa ja vakuuttaa, ettei kadu yhtään päätöstään olla tarttumatta tilaisuuteen.

– Heille lähetettiin valtavasti soittodemoja ja todella moni halusi päästä koesoittoon. He jopa tapasivat joitain tyyppejä, mutta he olivat edelleen surun murtamina ja se oli todella surkeaa aikaa heille kaikin puolin. Niinpä he ottivat lopulta yhteyttä heille ennestään tuttuihin soittajiin ja ystäviin. Lopulta Lars soitti minulle ja kysyi, haluanko tulla jamittelemaan, Vera muistelee.

– Pyysin miettimisaikaa yön yli. Niihin aikoihin Armored Saint oli juuri äänittämässä kolmatta albumiaan, joten jouduin tiukkaan paikkaan. En ollut valmis jättämään Armored Saintia, lopettaminen ei tullu mieleenikään. En ollut tyytymätön bändiin enkä erityisesti hakenut soittopestiä muualta. Minun piti siis todella pohtia, onko minulla mitään oikeaa syytä lähteä edes jamittelemaan heidän kanssaan. Lopulta soitin takaisin Larsille ja kieltäydyin kohteliaasti tarjouksesta ja hän ymmärsi täysin.

– Olen saanut elää todella hienoa elämää tekemieni päätösten perusteella ja ne ovat tehneet minusta sen ihmisen, joka nyt olen. En vaihtaisi pois hetkeäkään. Yleensä, kun puhun jonkun kanssa tästä aiheesta, seuraava kysymys on kadunko päätöstäni. Vastaan hetkeäkään epäröimättä ei, en ole katunut. Olen tyytyväinen siihen, missä ja kuka olen nyt enkä olisi sama tyyppi jos olisin päättänyt toisin, Vera toteaa.