At the Gates on parhaillaan äänittämässä ”entistä tummempaa, tanakampaa ja raivokkaampaa levyä” – myös ensimmäinen albumi mainittu!

Kuva: Ester Segarra

Väkevällä At War with Reality -levyllä lähes 20 vuoden levytystauolta palannut ruotsalainen At the Gates on siirtynyt studioon taltioimaan uutta materiaalia, jota bändi kuvailee mielenkiintoisin termein.

– Olemme työstäneet kappaleita todella tarkkaan viimeiset seitsemän kuukautta, emmekä malta odottaa, että pääsemme rykäisemään ne nauhalle, laulaja Tomas Lindberg hekumoi.

Tulevan albumin tuottajana vaikuttaa mm. Dimmu Borgirin ja Napalm Deathin kanssa aiemmin töitä tehnyt Russ Russel.

– Itse asiassa Russel oli toinen vaihtoehto miksaajaksi jo At War with Realityn aikaan, ja tällä kertaa halusimme todellakin työskennellä hänen kanssaan. Hänellä on taito saada aikaiseksi todella kovaäänistä ja suoraviivaista metallisoundia, ja juuri sitä haemme takaa.

– Albumi tulee olemaan entistä tummempi, tanakampi ja raivokkaampi. Se esittelee paljon todellista At the Gates -tunnetta, ja voisin sanoa, että se lähestyy sanoituksellisesti samoja ulottuvuuksia kuin The Red in the Sky Is Ours (1992). Tämä on enemmän punainen kuin sininen levy. En malta odottaa, että porukka pääsee kuulemaan sen!

Tuleva albumi on ensimmäinen levy yhtyeen uudelle kitaristille Jonas Ståhlhammarille (mm. God Macabre, ex- The Crown), joka hyppäsi porukan kyytiin Anders Björlerin jätettyä soittohommat.