Avenged Sevenfold valmistautuu kirjoittamaan uutta levyä

26.07.2014

Viime vuonna ilmestyneellä Hail to the King -levyllä melko puhtaaksi heavy metal -bändiksi osoittautunut Avenged Sevenfold valmistautuu kirjoittamaan uutta albumia. Billboard.com-nettisivustolle antamassaan haastattelussa kitaristi Zacky Vengeance kertoo bändin suorastaan puhkuvan intoa ja ideoita:

”Kunhan saavumme ensi kuussa kotiin, rupeamme laittamaan ideoitamme kasaan. Tiedän, että Synyster Gates (kitara) on kirjoittanut hirveät määrät uutta kamaa, kokeillen monia eri tyylejä, pitääkseen itsensä aktiivisena. Olen myös itse kokeillut soittaa vähän kaikenlaista, sekä kuunnellut monenlaista musiikkia – kuten jokainen meistä on tehnyt. Ja onhan tämä kiertäminenkin todella siistejä! Saat nähdä bändejä kuten Body Countin vetämässä Ice-T keulillaan. Meillä on siis paljon pohjaa, josta ammennamme inspiraatiota.”

Bändin kaksi edellistä levyä, Nightmare (2010) ja Hail to the King pamahtivat suoraan Amerikan Billboard-listan kärkeen. Gates muistee Hail to the Kingiä:

Black Sabbath, AC/DC ja Led Zeppelin kuuluvat läpi. Ajatuksenamme oli antaa levyn hengittää sen sijaan, että olisimme lyöneet jokaiseen biisiin neljä bridgeä, kolme kertsiä, lukuisia lauluharmonioita ja jatkuvaa tuplakitaratykitystä.”

Ensitöikseen bändi on kuitenkin lyömässä markkinoille uusintapainoksen Waking the Fallen -levystä (2003). Uusintapainos on ulkona 26.8. ja tulee sisältämään myös dvd:n, sekä yksitoista ennenjulkaisematonta demo- ja livekappaletta pöytälaatikkojen kätköistä.

Lisää luettavaa