Baroness esiintyy Tuskassa uudella kokoonpanolla – kitaristi vaihtuu juuri Euroopan-kiertueen kynnyksellä

01.06.2017

Tuskan lavalle sunnuntaina 2. heinäkuuta nouseva Baroness on läpikäynyt jälleen kokoonpanomuutoksia. Yhtyeessä vuodesta 2008 lähtien kitaran varressa viihtynyt Peter Adams jättää yhtyeen horisontissa siintävän Euroopan-kiertueen kynnyksellä. Yhtye tiedottaa asiasta omilla Facebook-sivuillaan.

”Haluan omastani ja bändin puolesta antaa tunnustusta ja kiittää yhtä vanhinta ystävääni ja bänditoveriani, joka jatkaa matkaansa Baronessista kohti uusia elämänvaiheita. Olemme jakaneet lavan lähes 25 vuoden ajan teini-ikäisistä saakka, mistä olen enemmän kuin kiitollinen. On mahdotonta määritellä arvoa kaikelle sille, mitä olemme kokeneet yhdessä niin ystävinä kuin musiikillisen siteen kautta. – – Olemme usein sanoneet haastatteluissa, että meillä oli jo kakaroina yhteinen unelma kiertää ympäri maailmaa musiikkia soittaen. Ja niin me myös teimme”, kertoo yhtyeen liideri John Baisley, joka on ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen yhtyeessä.

Matka kuitenkin jatkuu ja yhtye toivottaa samassa tiedotuksessaan tervetulleeksi uuden kitaristin Gina Gleasonin. Gleason on pitkän linjan sessiomuusikko, joka on soittanut muun muassa Cirque de Soleilin Michael Jackson -tribuutissa, kiertänyt The Smashing Pumpkinsin ja Carlos Santanan mukana sekä toiminut soolokitaristina naismuusikoista kootuissa Metallica– ja King Diamond -tribuuttibändeissä.

”Olemme ylpeitä saadessamme toivottaa Gina Gleasonin tervetulleeksi Baronessiin ja toivomme fanien jakavan innostuksemme ja ottavan hänet lämpimästi vastaan. Hän on työskennellyyt väsymättömästi viime viikot/kuukaudet, ei ainoastaan materiaaliamme opiskellen vaan tuoden omaa persoonallisuuttaan mukaan soundiimme. – – On ollut inspiroivaa seurata Ginan taitoa oppia musiikkiamme ja löytää niiden sisällä oman äänensä.”

Baronessin kokoonpano muuttui viimeksi vuonna 2013 vakavan bussionnettomuuden jälkimainingeissa. Tuolloin basisti ja rumpali vaihtuivat nykykokoonpanossa vaikuttaviin Nick Jostiin sekä Sebastian Thomseniin.

Lisää luettavaa