Baroness työstää jatkoa Purple-albumilleen – kitaristi kertoo yhtyeen varhaisen tuotannon inspiroivan uutta musiikkia kirjoittaessa

28.04.2017

Tulevana kesänä jälleen Tuskan lavalle nouseva Baroness on laulaja-kitaristi John Baisleyn mukaan säveltämässä uutta materiaalia Purple-albumin (2015) seuraajalle.

Metal Hammer tapasi Baisleyn Roadburn-festivaaleilla, joiden ohjelmiston koostamisesta Baroness vastasi tänä vuonna. Yhtyeen oma festivaalisetti sisälsi kappaleita uran alkuajoilta, joita bändi ei ole soittanut moneen vuoteen – kuten The Birthing -kappale Red-albumilta (2007), jonka edellisestä esityksestä on vierähtänyt viisi vuotta. Baisleyn mukaan tämä vanhojen muistelu on toiminut inspiraationa uutta musiikkia kirjoittaessa.

”Meillä on pari uutta biisiä, joita parhaillaan työstämme. Hienoa on myös se, että nyt Sebastian [Thomson, rummut] ja Nick [Jost, basso] ovat olleet bändissä sen verran pitkään, että he ymmärtävät mistä bändissä on oikeasti kysymys. Opettelimme Roadburnia varten joitain todella vanhoja kappaleita ja samalla he saivat paremman käsityksen niistä ajoista”, Baisley kertoo.

”He haluavat mielellään yhdistää alkupään levyiltä löytyviä elementtejä jollain tavalla siihen, mitä teemme nyt. Tavoitteemme on kuitenkin vain kirjoittaa yksinkertaisesti parempia biisejä.”

YouTube video

Lisää luettavaa