Behemoth-nokkamies halusi Ville Valon mukaan Me and That Man -sivuprojektinsa levylle – ”Yhteys häneen katkesi täysin”

Levyn vierailijalista on tästäkin huolimatta varsin komea.

Kuva: Grzegorz Gołębiowski

Behemoth-nokkamies Adam ”Nergal” Darskin synkkää americanaa soittava Me and That Man -sivuprojekti julkaisee uuden albuminsa New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1 27. maaliskuuta. Levyllä on mukana pitkä lista nimekkäitä vierailevia tähtiä – tavalla tai toisella mukana ovat Jørgen Munkeby (Shining), Siver Høyem (Madrugada), Ihsahn, Rob Caggiano (Volbeat), Dead Soul, Nicke Anderson (Entombed, Luicfer), Johanna Sadonis (Lucifer), Jerome Reuter (Rome), Matt Heafy (Trivium), Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Brent Hinds (Mastodon) ja Niklas Kvarforth (Shining).

Levyltä löytyy lisäksi Suomi-kytkös, sillä yhtenä vierailijana kuullaan suomalaisista Grave Pleasures– ja Hexvessel-yhtyeistä tuttua Mat McNerneytä. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa Nergal kuitenkin paljastaa, että hän yritti saada levylleen mukaan myös erästä toista suomalaisille hyvinkin tuttua hahmoa.

”Otin yhteyttä Ville Valoon, josko hän olisi tullut laulamaan Coming Home -kappaleelle. Hän piti biisistä ja sanoi, että haluaa tehdä sen. Hän sanoi, että varmaan pysyy pelkissä kertosäkeissä. Mutta yhtäkkiä hän vain katosi. Yhteys häneen katkesi täysin”, Nergal kertoo.

Lopulta kyseisen kappaleen sai laulettavakseen Madrugadan Høyem, joka Nergalin mukaan on yksi hänen kaikkien aikojen suosikkilaulajistaan.

”Satuin olemaan heidän keikallaan Berliinissä. Pääsin takahuoneeseen ja aloimme jutella. Hän auttoi minua oikein mielellään.”