Belphegor kommentoi lentokenttäselkkausta, perui kolme keikkaa Venäjällä

26.04.2016

Itävaltalainen Belphegor joutui viime viikolla ikävään selkkaukseen, kun fundamentalistinen ortodoksi hyökkäsi bändin laulajan kimppuun venäläisellä lentokentällä. Bändi oli aloittelemassa kiertuetta Nilen kanssa.

Kiertue ei sen jälkeenkään sutviutunut yhtään sutjakkaammin, vaan bändi joutui lopulta perumaan kolme keikkaa viidestä ja kohtasi ongelmia myös jäljelle jääneillä keikoilla. Belphegor on nyt julkaissut koko episodista lausunnon Facebook-sivuillaan:

– Mahtavan kiertueen aloituksen jälkeen Valko-Venäjän Minskissä, Belphegor kohtasi kovaa vastustusta ja sensuuria Venäjällä, joka johti kolmen keikan peruuntumiseen. Pyydämme anteeksi venäläisiltä faneiltamme. Joukkomme yrittivät kaikkea saadakseen keikat onnistumaan.

– Pietarin konsertti peruttiin vain pari tuntia ennen kuin Belphegorin oli tarkoitus astua lavalle 19.4. Saavuimme Moskovaan toivoen parasta 20. päivä. Meidän käskettiin poistaa jo lavalla riippuva taustalakana, sitten meiltä kiellettiin lavarekvisiitta kuten patsaat ja ristit, eikä Helmuth saanut laulaa Lucifer Incestus -biisissä.

– Toisen biisin aikana miksaajamme pakotettiin vaimentamaan lauluraidat koko loppukeikan ajaksi biisien sanoitusten takia. Olimme tyrmistyneitä koko kokemuksesta. Sen jälkeen meille kerrottiin, ettemme saisi soittaa Jekaterinburginkeikkaa emmekä Krasnodarin keikkaa.

Helmuth kommentoi:

– Olemme kiertäneet Venäjällä kolme kertaa vuoden 2006 jälkeen ja kokeneet upeita juttuja. Olemme vähät välittäneet kaikista protesteista, mukaan lukien tappouhkauksista, viime viikkojen aikana. Olin tietoinen siitä, että monet black ja death metal -bändit ovat joutuneet vaikeuksiin viime aikoina, mutta marssimme silti sisään. Ja niille ihmisille, jotka luulevat tietävänsä kaiken: kun se hapen haaskaaja lähestyi minua lentokentällä 19. päivä, hänellä oli käsi taskussa. Luulin, että hänellä on ase. Jos olisin lyönyt häntä, minut olisi heitetty vankilaan ja hän olisi joutunut sairaalaan.

– Se oli heidän suunnitelmansa; hänellä oli se raukkamainen kaverinsa kuvaamassa koko jutun. Erityinen kiitos veljelleni Karl Sandersille [Nilen laulaja-kitaristi], jolla oli rohkeutta tulla väliin, kun tämä mies jatkoi ahdisteluani. Olen muusikko, en tappelija, varsinkin Venäjällä. Olen selvinnyt pilkkukuumeesta ja olen jo ollut kuolleena kuusi tuntia, riippuvaisena koneista avosydänleikkauksen jälkeen. En pelkää ketään muuta kuin itseäni. Ei mitään tekosyitä kellekään!! Piste.

– On äärimmäisen tärkeää, että taiteilijoilla on ilmaisunvapaus. Kautta historian uskonnot ja hallitukset ovat sensuroineet luovaa työtä ympäri maailman, ja jatkavat sitä yhä. Kiitos kaikille hevareille, jotka seisovat lojaalisti takanamme ja taistelevat sortajia ja tekopyhiä moralisteja vastaan. Venäläiset fanit, pitäkää varanne!! Belphegoria ei voi pysäyttää, palaamme kyllä.

Lisää luettavaa