Black metal -bändi Batushka on vallattu! – Bändin luojalla on tärkeää asiaa, katso video

Oikeaa draamaa vai julkisuustemppu?

01.01.2019

Batushkan Krzysztof “Derph” Drabikowski julkaisi videon, jolla hän ilmoittaa bändinsä tulleen vallatuksi. Drabikowskin mukaan hän on mies Batushkan musiikin, imagon, lyriikan ja kaiken muukin takaa. Hän perusti bändin vuonna 2015.

Drabikowski sävelsi omien sanojensa mukaan kaiken musiikin kotistudiossaan, jonka jälkeen pestasi bändiin laulaja Bartłomiej Krysiukin sekä rumpali Marcin Bielemiukin. Batushkan piti kuitenkin olla täysin anonyymi orkesteri, jonka ei koskaan pitänyt paljastaa soittajiaan kuuntelijoille.

Ensimmäinen levy Litourgiya julkaistiin Krysiukin oman ug-levy-yhtiön kautta. Siitä tuli hitti. Fanit halusivat nähdä bändin livenä, joten Drabikowski palkkasi soittajia bändiinsä.

Viimeisen kahden vuoden ajan Drabikowski on omien sanojensa mukaan nauhoittanut materiaalia uutta levyä varten. Hän ei ole kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen, joten levyn julkaisua on siirretty.

Krysiuk ei kuitenkaan ollut tyytyväinen julkaisun siirtämispäätökseen, joten hän palkkasi 21. joulukuuta bändin soittajat omaan versioonsa bändistä. Samalla hän rekisteröi Batushka-nimen ja vei Drabikowskilta kaikki oikeudet bändin sometileihin ja muihin vastaaviin. Samalla Krysiuk pyrkii sensuroimaan Drabikowskin puheet.

Kaikki uudet kuvat, jotka on Batushkasta julkaistu, ovat Drabikowskin mukaan väärennöksiä, joissa nähdään vain jotain Krysiukin kavereita ja muun muassa hänen poikansa.

Drabikowski sanoo myös, että kaikki tulevat keikat on sovittu Krysiukin kanssa, ei hänen.

Onko kyseessä sitten oikea vallankaappaus vai Ghost-henkistä käsikirjoitettua draamaa uuden levyn promootiotarkoituksessa? Jaa-a, sitä on vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa.

Katso video alta.

YouTube video

Lisää luettavaa