”Black metal on Saatanan musiikkia, enkä näe parempaa välikappaletta levittää sanomaamme” – haastattelussa Korgonthurus

Kotimaisella black metal -kentällä pyöreät kaksikymmentä vuotta toiminut Korgonthurus tekee uudella levyllään katsauksen menneeseen.

Kolmas albuminne Kuolleestasyntynyt palaa lehdistötiedotteen mukaan bändin alkuaikojen linjoille, minkä voi aistia myös itse musiikista. Miksi juurillenne palaaminen oli tärkeää juuri nyt? 

– Ei niinkään tärkeää, vaan sattumaa, rumpali Kryth, toinen alkuperäisjäsenistä, avaa. 

– Kun aloimme säveltää uusia kappaleita Vuohen siunauksen [2016] jälkeen, huomasimme, että ulosanti oli aiempaa rumempaa ja rokkaavampaa. Teimme kaksi kappaletta, jotka eivät kuitenkaan päässeet Kuolleestasyntyneelle asti. Myös pari muuta kappaletta jätettiin pois, koska halusimme saada kokoon vahvimman mahdollisen albumin. Viimeisenä pudonnut kappale näytti meille tien, miltä seuraava levy tulee kuulostamaan, ja olemme jatkaneet sen viitoittamalla linjalla. 

Sitten edellisen levyn bändi on kutistunut kvintetistä kvartetiksi. Mukaan on tullut hiljattain myös uusi kitaristi, suhteellisen tuntemattomassa Necrodiumissa death metalia soittava Insanis Xul. Oliko muutoksilla mitään vaikutusta sävellysprosessiin? 

– Ei ollut. Myös Vuohen siunauksen pohjat sävellettiin kahdestaan Corvusin [kitara ja laulu] kanssa. Ainoa ero Vuohen siunauksen ja Kuolleestasyntyneen välillä on Saturnusin liidikitarat, jotka hän sävelsi itse valmiiden biisipohjien päälle, mutta muuten kappaleet ovat edelleen Corvusin ja minun käsialaa. Seuraavalle levylle toivomme Insanis Xulilta ja Incisuralta [basso] omaa kosketusta materiaaliin. 

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, Korgonthurus ei ole treeni- ja keikkarintamalla mitenkään mahdottoman aktiivinen. Viekö tämä jotain pois bändin sisäisestä kemiasta? 

– Treenaamme viikoittain, vaikka emme keikkoja enää teekään. Juuri nyt haluamme keskittyä uuteen materiaaliin, jota alkaa olla kertynyt viimeisteltäväksi jo enemmänkin. 

Korgonthurusin jäseniltä löytyy historiaa ja nykyisyyttä muiden muassa Hornasta, Searistä ja Totalselfhatredistä, joten miesten musiikilliset juuret ovat syvällä mustassa metallissa ja sitä sivuavissa alagenreissä. 

Myös Korgonthurusin musiikki on ollut alusta alkaen black metalia – toisinaan hyvin puristista sellaista. Mikä innoittaa teitä soittamaan juuri tällaista musiikkia? 

– Black metal on Saatanan musiikkia, enkä näe parempaa välikappaletta levittää sanomaamme. 

Bändinne perustettiin 20 vuotta sitten. Onko teillä aikeita juhlistaa pyöreitä vuosia jollain erityisellä tavalla? 

– Eipä oikeastaan. Voisimme toki julkaista jonkin turhan kokoelman, jossa on treeni-, live- ja demoversioita levytetyistä kappaleista, mutta en näe siinä mitään hyötyä tai järkeä. Joku saattaisi kuunnella levyn kerran läpi kuriositeettina, mutta tuskin kukaan tuollaisista oikeasti pitemmän päälle mitään saa irti.

Julkaistu Infernossa 3/2020.