”Black metalille on Brasiliassa paljon kuulijoita” – haastattelussa Autrest

Tunnelmallisen black metalin parissa riittää monenlaista yrittäjää. Niistä harva vakuuttaa uransa alussa samalla tavalla kuin brasilialainen Autrest.

11.11.2023
 Autrestin syntysanat lausuttiin vasta viime vuonna, joten Follow the Cold Path -debyyttialbumi tuli ulos varsin pikaisesti.

Minkälainen prosessi ensimmäisen kokopitkän kasaaminen oli? 

– Todellakin verrattain nopea, Autrestissä kaikesta vastaava Matheus Vidor myöntää. 

– Se oli mukaansatempaava ja introspektiivinen kokemus. Halusin jokaisen kappaleen olevan oma uniikki matkansa, joka esittelee osansa luonnon moninaisuudesta. Koko homma biisinkirjoituksineen, äänityksineen ja tuotantovaiheineen kesti syyskuusta 2022 tammikuuhun 2023. 

Albumin kannessa esiintyvä luminen vuoristomaisema ei varsinaisesti kuvasta kotimaasi Brasilian luontoa ja ilmastoa. Onko maalauksen takana jokin syvempi merkitys? 

– Ehdottomasti! Follow the Cold Path kuvastaa kuvaannollista matkaa jäisten vuorenhuippujen ja sumuisten metsien läpi, mikä on merkittävä osa levyn teemaa. Kansi ei siis todellakaan esittele tyypillistä brasilialaista maisemaa vaan kuvastaa tunnepohjaista musiikillista matkaa. 

Minkälainen musiikillinen historia sinulla on? 

– Musiikillinen taipaleeni alkoi jo nuorena, jolloin kokeilin monia erilaisia instrumentteja ja tyylejä. Kun kasvoin hieman, löysin itseni ajautumasta kohti black metalia. Pian löysin tunnelmallisen black metalin kuten Elderwindin, Cân Barddin ja Caladan Broodin. Nämä vaikutteet kiteytyivät yhteen ja muodostivat lopulta Autrestin. 

Brasilialainen musta metalli pohjaa lähinnä Goatpenisin, Mystifierin, Sarcófagon ja Vulcanon tapaisiin brutaalimman tyylisuunnan kulttinimiin. Vidorin luoma musiikki taas on huomattavasti modernimpaa, sävykkäämpää ja tunnelmallisempaa. 

Tunnetko olosi yksinäiseksi paikallisella metallikentällä? 

– Joo, tätä tulee mietittyä aika usein, sillä täällä ei ole kuin muutama bändi, jotka jakavat tyylisuunnan kanssani. Olen kuitenkin huomannut, että tällaiselle musiikille on Brasiliassa paljon kuulijoita. Ja vaikka eroan ehkä maani äärimetallin enemmistöstä, uskon, että maailmassa on paljon ihmisiä, jotka osaavat arvostaa tunnelmallista lähestymistapaani black metaliin. 

Follow the Cold Path on todellakin lupaava ensimmäinen julkaisu. Minkälaisia tulevaisuudenkuvia ja haaveita sinulla on projektisi suhteen? 

– Olen innoissani, että toinen albumi on jo suunnitteilla, ja olen panostanut siihen koko sydämeni ja sieluni. Tulevalla julkaisulla tulen jalostamaan ja laajentamaan tunnelmallista ilmaisuani entisestään, jotta kuulija pääsee aiempaakin vaikuttavammalle musiikilliselle matkalle. 

– Minulla on myös kunnianhimoinen haave saada tämä projekti vielä joskus keikkalavoille. 

Julkaistu Infernossa 7/2023.

Lisää luettavaa