Blackgazea suoraan Turusta – Einvigi julkaisi ensisinglen debyyttilevyltään

Sielulintu levittää siipensä joulukuussa.

29.10.2020

Turkulainen vuonna 2014 alkunsa saanut blackgazeyhtye Einvigi julkaisee Sielulintu-esikoisalbuminsa 11. joulukuuta Inverse Recordsin kautta. Nyt albumilta on lohkaistu ensimmäisenä singlemaistiaisena sen tunnelmallinen nimikkokappale, jonka alkusävelet syntyivät jo vuonna 2009.

”Kappale heijastelee kattavasti albumin kokonaisuutta, kevyestä tunnelmoinnista aina mustemman metallin pariin, kertoen tarinaa suomalaisen muinaisuskon yhdestä symbolista, sielulinnusta. Se on inspiroinut lukuisia taiteilijoita kautta aikojen ja yksi tunnetuimmista teksteistä lienee Zacharias Topeliuksen runo Varpunen jouluaamuna vuodelta 1859. Mielenkiintoisena faktana kerrottakoon, että albumin teema on tatuoitu yhtyeen perustajan Petteri Granbergin käteen vuonna 2019, ennen albumin nauhoitusten aloittamista”, yhtye avaa.

Levyn on nauhoittanut sekä tuottanut yhtye itse ja sen on miksannut Severi Peura (Sisare, Severi Peura & Selvänäkijät). Albumin masteroi Jaime Gomez Arellano, joka tunnetaan yhtyeistyöstä muun muassa Ghostin ja Paradise Lostin kanssa.

Lisää luettavaa